VIDEO Takto vyzerá bezhraničná súrodenecká láska: Oddaná sestra si zaslúži obdiv!

NETKY.SK • 27 Január 2018, 15:00 • 2 min
VIDEO Takto vyzerá bezhraničná súrodenecká láska: Oddaná sestra si zaslúži obdiv!

Čínske dievčatko má len deväť rokov a už iniciatívne prebralo zodpovednosť za svojho chorého brata, pre ktorého sa stalo doslova rukami aj nohami.

slovakia

left justify in out

Dingshuang sa narodila do ťažkých pomerov. Obaja jej rodičia majú veľké zdravotné problémy a podobne je na tom aj jej o tri roky starší brat Dingfua. Okrem toho rodina žije vo veľmi skromných podmienkach, kde na nejakú nadštandardnú liečbu neostávajú žiadne peniaze. Len deväťročné dievčatko sa preto plnohodnotne stará o všetkých svojich blízkych s láskou a oddanosťou.

 

Dingfua sa narodil s ochorením, ktoré mu znemožňuje plnohodnotne využívať končatiny. Nedokáže preto chodiť a neudrží ani pero. Z tohto dôvodu sa jeho rodičia obávali, že sa mu nedostane vzdelania. Dingshuang však našla riešenie. Podujala sa, že bude denne brata na chrbte nosiť do školy, bude mu pomáhať s úlohami a bude mu aj najlepšou priateľkou. Jeho osud jej rozhodne nebol ľahostajný a odmietla sa zmieriť s tým, že by kvôli svojmu postihnutiu ostal negramotným.

 

Ich spoločný deň sa začína tým, že Dingshuang bratovi pomôže s rannou hygienou a oblečením. Následne ho odnesie do školy. Tu sedia spolu v jednej lavici, vďaka čomu sú si stále nablízku. Po návrate domov sa venujú domácim úlohám a keď Dingshuang zavrie knihy, prichádzajú na rad domáce práce, ktorých je rovnako neúrekom, pretože jej rodičia sami všetko nezvládajú.

 

Deti vo veku Dingshuang obvykle nie sú zodpovedné ešte ani sami za seba, no ona je už doslova hlavou rodiny. Nevníma to však ako záťaž. Naučila sa tak žiť a je na to zvyknutá. Svoju rodinu miluje a urobila by pre nich čokoľvek. A ako povedala, "Nikdy svojho brata neopustím. Budem navždy jeho nohami."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona