VIDEO Takto milujú len psy: Šteňa každý deň navštevuje hrob svojho pána

NETKY.SK • 27 Január 2017, 16:00 • 2 min
VIDEO Takto milujú len psy: Šteňa každý deň navštevuje hrob svojho pána

OHRANELI – Psy svojim charakterom, vernosťou a láskou ľudí už neraz šokovali. Najnovšie sa internetom šíri príbeh malého psíka, ktorý smúti za svojim pánom a odmieta ho opustiť.

slovakia

left justify in out

Dvojročné šteňa menom Cesur je verné svojmu milujúcemu pánovi Mehmetovi Ilhanovi (79) aj po jeho smrti.

 

Na pohrebe sedel pod jeho rakvou a počas obradu sa takmer ani nepohol. Potom nasledoval sprievod smútiacich a sledoval, ako telo jeho pána pochovávajú. Teraz chodí na jeho hrob každý deň.

 

 

Psa sa po smrti Mehmeta ujal jeho syn Ali. "Môj otec bol posledné roky paralyzovaný a Cesura k sebe zobral ako malé šteňa pred dvoma rokmi, aby mu robil spoločnosť,“ vysvetľuje Ali. "Miloval ho a dobre sa o neho staral. Cesurovi je teraz veľmi smutný, pretože mu chýba. Smutne hľadí a kňuče, preto ho každý deň brávam na cintorín, tam postáva okolo hrobu a je spokojnejší,“ dodal.

 

 

Príbeh pochádza z Turecka a pripomína život Greyfriarsa Bobbyho, ktorý sa preslávil v 19. storočí, kde 14 rokov strážil hrob svojho majiteľa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies