VIDEO Takto blízko medveďovi ste ešte neboli! Pozrite si, ako loví ryby

NETKY.SK • 23 Október 2017, 14:15 • 2 min
VIDEO Takto blízko medveďovi ste ešte neboli! Pozrite si, ako loví ryby

Mikhail Korostelev nemá strach pred zvieratmi. Na Kamčatke natočil medveďa pri love rýb a takmer sa dotkol jeho ňufáka.

slovakia

left justify in out

Úžasné zábery medveďa hnedého pri chytaní rýb natočil Mikhail Korostelev v rieke Ozernaja na Kamčatke. Odvážny muž tvrdí, že aj keď sa nachádzal v tesnej blízkosti medveďovitej šelmy, nebezpečenstvo mu nehrozilo. Medvede sú tam vraj na ľudí zvyknuté, píše server novinky.cz.

 

Na Kamčatke sa každoročne nachádzajú obrovské húfy lososov, ktoré putujú z Ochotského mora do Kurilského jazera kvôli treniu. Ich migrácia láka veľké množstvo zvierat, najmä medveďov.

 

Kostelev bol natoľko odvážny, že natočil jedného medveďa pri love z bezprostrednej blízkosti.

 

"Tento medveď tam loví takmer každý deň. Rozhodol som sa, že umiestnim svoje GoPro na monopod a dám ho pod vodu tak, aby som sa na spôsob lovu pozrel detailne," vysvetlil agentúre AP.

 

„Medveď najprv ponoril hlavu a rozhliadal sa po rybách. Potom dlho stál a čakal, aby vzápätí, keď sa ryba priblížila, zaútočil," popísal Korostelev.

 

"Bol to naozaj vzrušujúci okamih. Bol som tak blízko, že som cítil jeho dych. Nebolo to však také nebezpečné, ako by sa mohlo zdať. Pravidelne sem chodia fotografi a turisti, takže medvede sú na ľudí zvyknutí a dôverujú im," dodal.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies