VIDEO Tajomný zvuk, ktorý zabíja

NETKY.SK • 25 Január 2018, 15:00 • 2 min
VIDEO Tajomný zvuk, ktorý zabíja

Taos Hum je miesto v Novom Mexiku, kde ľudia počujú podivné hučanie a dunenie, a to už od roku 1990. Existuje niekoľko typov hluku, ktorý miestni obyvatelia počuli. Niektorí vyhlasujú, že je to oblasť paranormálnych aktivít, iní tvrdia, že je to základňa UFO alebo tajné vládne laboratórium. Taos Hum je jedno z najtajomnejších miest súčasnosti.

slovakia

left justify in out

Dobrý začiatok pre death metal, dieselový motor bežiaci na voľnobeh, koniec sveta, apokalypsa - tak jav opisujú ľudia, ktorí ho počujú. Taoský hum - nikdy nekončiacie hučanie, z ktorého ľudia po celom svete doslova šalejú.

 

V americkom meste Taos začalo byť zvláštne hučanie počuť v roku 1993. Od tej doby čudný zvuk v meste zostáva. Miestni, ktorým sa zavŕtava do hlavy ako skrutky, sú z neho natoľko zúfalí, že už požiadali o pomoc aj samotný Kongres. Ten na miesto vyslal rad vedcov.

 

Niektorí odborníci po sérii výskumov vyslovili názor, že za všetkým stojí ľudská technika, napríklad bežné elektrické vedenie. To však miestni odmietajú s tým, že elektrické vedenie sa nachádza všade na svete.
 

Hukot je nízkofrekvenčný, čo vysvetľuje, prečo ho nepočuje každý - jeho frekvencia je okolo 3 až 30 Hz, pričom ľudské ucho dokáže bežne vnímať až frekvencie v rozsahu od 20 Hz do 20 kHz. Niekedy je hum veľmi obtiažny a môže viesť aj k bolestiam hlavy a ťažkým psychickým i fyzickým ťažkostiam. Dokonca má na svedomí ľudské životy, spôsobil vraj už najmenej tri samovraždy.

 

obrazok

 

Taos ale zďaleka nie je jediné miesto, kde sa hum objavuje. V každom štáte USA je aspoň jedna podobne postihnutá lokalita, a to vrátane Aljašky a Havaja. Je hlásený aj z Austrálie alebo severnej Európy. Niekedy ide o konštantné hučanie, inokedy kolíše a niekedy je prerušované ako morseovka. Hlasnejšie je údajne vo vnútri budov a tiež v noci.

 

Najdôležitejšie ale je, že sa v dotknutých oblastiach ozýva takmer neustále. Ľudia vraj priamo cítia, ako im vibrácie prestupujú telom. Nepomáhajú ani rôzne upchávky do uší.

 

Skeptici tvrdia, že ide o druh masovej halucinácie, prípadne tinnitus, čo je ľudovo povedané pískanie v ušiach, ktoré človek počuje bez vonkajšej príčiny.

 

Existujú aj ďalšie teórie, podľa ktorých ide o prejav záhadného vojenského zariadenia, prípadne mimozemšťanov a nechýba ani domnienka o tom, že sa Zem niečo snaží povedať ľudstvu. So skutočne uspokojivým vysvetlením však doteraz neprišiel nikto.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona