VIDEO Tajfún na Filipínach si vyžiadal najmenej deväť obetí

NETKY.SK • 16 December 2015, 07:05 • 2 min
VIDEO Tajfún na Filipínach si vyžiadal najmenej deväť obetí

MANILA - Deväť osôb zahynulo a stovky ďalších strávili dnešnú noc na strechách svojich domov v dôsledku povodní vyvolaných silným tajfúnom v centrálnej časti Filipín, informovali tamojšie úrady.

slovakia

left justify in out

Tajfún Melor paralyzoval do utorka večera aj hlavné mesto Manilu. Hladina vody v uliciach na niektorých miestach prekračovala úroveň pása a ochromila tak železničnú aj cestnú dopravu. Piatich ľudí nahlásili ako nezvestných, uviedla agentúra Reuters.

 

 

Tajfún sa dnes v noci nachádzal približne 150 kilometrov severovýchodne od ostrova Mindoro smerom na juh od Manily. Rýchlosť vetra v jeho strede dosahovala 130 kilometrov za hodinu. Guvernér provincie Mindoro Alfonso Umali v rozhlasovom rozhovore uviedol, že v oblasti zahynuli štyria ľudia, pričom ide o jeden z najhorších tajfúnov za ostatné roky.

 

 

Päť osôb zahynulo v Severnom Samare, kde sa Melor prvý raz dotkol pevniny. Zasiahol až 90 percent provincie. "Mnohí strávia Vianoce v evakuačných centrách bez elektriny a pitnej vody," povedal predstaviteľ úradov pre núdzové situácie Jonathan Baldo. Dodal, že obnova poškodenej elektrickej infraštruktúry v provincii môže trvať tri až štyri mesiace.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies