VIDEO Sydney čelí silným búrkam, vyžiadali si najmenej jeden život a odklony letov

NETKY.SK • 14 Január 2016, 09:32 • 2 min
VIDEO Sydney čelí silným búrkam, vyžiadali si najmenej jeden život a odklony letov

SYDNEY - Najmenej jeden človek dnes zahynul a ďalšia osoba utrpela vážne zranenia v dôsledku silných búrok, ktoré zasiahli austrálske mesto Sydney. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na policajné zdroje.

slovakia

left justify in out

Búrky, ktoré spôsobili odstavenie viacerých ciest v meste, ako aj výpadky elektriny, sprevádza vietor s rýchlosťou 122 kilometrov za hodinu. Smrteľné zranenia utrpel jeden muž, na ktorého auto počas cesty v západnej časti mesta padol strom. Žena, ktorá bola jeho spolujazdkyňou, utrpela vážne zranenia. Práve západná časť Sydney čelila podľa počiatočných správ záchranárov najväčšiemu náporu dažďov.


Na internete sa medzičasom objavili viaceré fotografie zachytávajúce neprechodné dopravné komunikácie, na ktorých sa váľali kusy kovov či dokonca aj strešné panely. Miestne úrady nariadili obyvateľom Sydney, aby zostali doma a zdržovali sa v dostatočnej vzdialenosti od okien. "Značnú škodu utrpelo množstvo domov, áut a elektrických vedení," vyhlásila polícia.


Silný vietor, dažde a krúpy zasiahli Sydney deň po tom, ako mesto zažilo pomerne horúce počasie, počas ktorého sa teploty vyšplhali až na 39 stupňov Celzia, uviedol miestny meteorologický úrad.


Aktuálne počasie spôsobilo aj viaceré oneskorenia a odkláňania letov na medzinárodnom letisku v Sydney. Vedenie letiska zároveň prostredníctvom Twittera vyzvalo všetkých cestujúcich, aby sa o svojich letoch informovali priamo u konkrétnych aerolínií.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona