VIDEO Svišť predpovedajúci počasie zahryzol starostovi mesta Sun Prairie do ucha

NETKY.SK • 3 Február 2015, 09:30 • 2 min
VIDEO Svišť predpovedajúci počasie zahryzol starostovi mesta Sun Prairie do ucha

WASHINGTON - Starosta amerického mesta Sun Prairie vo Wisconsine dostal v pondelok cennú lekciu, že sa nemá príliš približovať k mestskému svišťovi, ktorý predpovedá počasie. Svišť Jimmy sa mu totiž na oslave Dňa svišťa zahryzol do ucha.

slovakia

left justify in out

Jeho chovateľ ho držal pri tvári starostu Jonathana Freunda a zvieratko to okamžite využilo na zahryznutie sa. Starosta sa mykol, ale statočne pokračoval vo vyhlásení, že Jimmy predpovedal tento rok skorú jar.

 

Televízna stanica WISC informovala, že oslavy Dňa svišťa v tomto meste s asi 30.000 obyvateľmi nadobudli bizarný charakter, keď ošetrovatelia svišťa Jimmyho, Jerry a Maria Hahnovci, povedali, že ho starosta zle pochopil a zima bude pokračovať ďalších šesť týždňov. 

 

Mesto Sun Prairie neskôr vo vyhlásení iba uviedlo, že starosta vie prekladať Jimmyho predpovede.

 

 

Na viacerých miestach Spojených štátov sa v pondelok 2. februára uskutočnili tradičné oslavy Dňa svišťa (Groundhog Day). Ceremónia predpovedania skorého či neskorého konca zimy podľa tieňa svišťa, keď vylezie v tento deň zo svojho brlohu, sa traduje od 18. či 19. storočia a je turistickým magnetom. Tradícia je zmesou pôvodnej indiánskej legendy a zvykov nemeckých prisťahovalcov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies