VIDEO Svetový unikát: Lexus ukázal auto s 41 999 LED diódami, mení farbu ako chameleón

NETKY.SK • 6 December 2016, 19:11 • 2 min
VIDEO Svetový unikát: Lexus ukázal auto s 41 999 LED diódami, mení farbu ako chameleón

BRATISLAVA – Automobilka Lexus nasadila konkurencii latku poriadne vysoko. Nové auto s názvom Lit IS má super schopnosť, ktorú nemá žiadne iné vozidlo. Nielenže jeho povrch strieda farby, ale doslova predvádza svetelnú šou.

slovakia

left justify in out

Celé je pokryté 41 999 programovateľnými LED diódami. Auto bolo navrhnuté v spolupráci s automobilkou Lexus a službou VEVO pre propagáciu nového klipu britskej speváčky Dua Lipa s názvom „Be The One“.

 

Blikajúce svetielka nie sú všetko. Lit IS totiž mení farby podľa ľudských gest alebo hudby. Vďaka vysoko citlivým snímačom mení obrazce a reaguje na akúkoľvek pesničku.

 

img

 

Svetielka sa dajú ovládať aj gestami pomocou technológie, ktorá sa využíva vo videohrách: na mieste šoféra sú nainštalované senzory, ktoré snímajú jeho pohyby telom a tak diktuje farbám.

 

 

Inžinieri museli všetkých 41 999 LED diód manuálne osobitne inštalovať. Keby sa poukladali vedľa seba, bol by z nich 800 metrov dlhý pás.

 

Pravdepodobne väčšine ľudí napadlo, že by si toto auto nemohli kúpiť, avšak pravda je taká, že by ho nebolo možné ani šoférovať. Technicky áno, podľa zákona nie. Jeho svetelné efekty by boli v premávke extrémne nebezpečné.

 

Tak sa na neho môžeme aspoň pozerať a žasnúť.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies