VIDEO Švédsky mladík lámal rekordy, dal 62 trojok po sebe

NETKY.SK • 29 Apríl 2014, 15:45 • 2 min
VIDEO Švédsky mladík lámal rekordy, dal 62 trojok po sebe

MADRID - Marcus Eriksson má iba dvadsať rokov, ale pod španielskymi basketbalovými košmi si už stihol vybudovať povesť nebezpečného trojkostrelca.

slovakia

left justify in out

Mladý Švéd ohúril pri nácviku streľby počas tréningu, keď v priebehu približne štyri a pol minúty trafil 62 striel spoza oblúka za sebou. Aj s priloženým videom o tom informoval web Gigantes.com. Strieľajúci rozohrávač klubu La Bruixa d'Or Manresa prekonal vlastné maximum z decembra 2011, keď ešte v domovine za päť minút premenil 78 z 81 pokusov za tri body, z nich 52 po sebe. Eriksson má v tejto sezóne najvyššej španielskej súťaže 37,7-percentnú úspešnosť streľby trojok a priemer 11,4 bodu na zápas.

 

V Španielsku sa s prekonávaním vlastných rekordov v streľbe z diaľky roztrhlo vrece: najprv v novembri obleteli kontinent zakončovateľské schopnosti Barcelončana Juana Carlosa Navarra, ktorý na rozcvičke pred euroligovým stretnutím na palubovke srbského Partizana Belehrad premenil až 21 trojbodových pokusov za sebou - všetky z jedného miesta na ľavej strane poloblúka. Nasledoval ho Srb Ivan Paunič - ten v rámci tréningu nastrieľal 33 trojok za sebou v priebehu 96 sekúnd. Potom sa jeho krajan Danilo Andjušič pôsobiaci takisto v Španielsku vytiahol ešte viac - strieľajúci rozohrávač CB Valladolid sa v rovnakej činnosti nepomýlil dokonca až 39-krát za sebou. Trvalo mu to o čosi dlhšie než Pauničovi, keďže nemal k dispozícii špeciálny stroj prihrávajúci lopty a zásoboval ho nimi takisto ako Erikssona iný človek. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies