VIDEO Švajčiarska polícia zadržala protestujúcich proti návšteve čínskeho prezidenta

NETKY.SK • 16 Január 2017, 06:36 • 2 min
VIDEO Švajčiarska polícia zadržala protestujúcich proti návšteve čínskeho prezidenta

DAVOS - Polícia vo švajčiarskej metropole Bern zabránila v nedeľu protibetskému protestujúcemu v tom, aby sa podpálil počas demonštrácie proti návšteve čínskeho prezidenta Si Ťin-pchinga.

slovakia

left justify in out

Polícia vo večernom oznámení uviedla, že v rámci zaisťovania bezpečnosti návštevy čínskeho lídra zadržala dočasne celkovo 32 osôb za odmietanie predložiť doklady totožnosti a iné priestupky. Na okraji protestu okolo poludnia policajti tiež zabránili mužovi zapáliť horľavú kvapalinu, ktorou sa polial.

 

 

Policajný hovorca uviedol, že zadržaných neskôr prepustili. Pokojní demonštranti sa podľa neho nedopustili žiadnych výtržností, neskôr po proteste však viaceré osoby spôsobili menšie problémy, ktoré viedli k policajnému zásahu.

 

Si Ťin-pching v nedeľu pricestoval na štvordňovú návštevu Švajčiarska ako prvý čínsky líder v tomto storočí. Na jeho programe sú zastávky v inštitúciách OSN v Ženeve a v sídle Medzinárodného olympijského výboru v Lausanne, ako aj účasť na Svetovom ekonomickom fóre v Davose, ktoré v utorok 17. januára otvorí.

 

 

Vo vystúpení pred členmi švajčiarskeho parlamentu v Berne Si v nedeľu povedal, že jeho návšteva má za cieľ prispieť k "mieru a rozvoju". "Svetová situácia prechádza hlbokými a zložitými zmenami, ovplyvnenými nevypočítateľnými a destabilizujúcimi faktormi," uviedol Si. Podľa vlastných slov dúfa v "nájdenie spoločných riešení dôležitých globálnych problémov a dosiahnutie zhody so všetkými stranami, aby sa vyslal pozitívny odkaz medzinárodnému spoločenstvu".




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies