VIDEO Super-jachta ruského bilionára vám vyrazí dych, je vyššia ako Big Ben

NETKY.SK • 3 Máj 2017, 19:45 • 2 min
VIDEO Super-jachta ruského bilionára vám vyrazí dych, je vyššia ako Big Ben

Gibraltárom sa niekoľko dní plavila masívna jachta, ktorá má byť koncom jari odovzdaná jej bohatému majiteľovi. Počas niekoľkých predchádzajúcich dní sa na nej vykonávali rôzne testy a inšpekcie.

slovakia

left justify in out

Plachetnica Andreja Melnichenka je jednou z najväčších na svete. Je dlhá 143 metrov a vysoká 100 metrov, čím presahuje napríklad londýnsky Big Ben. Luxusná jachta je vybavená vyškolenými námorníkmi z Merchant Navy a je veľká ako stredná nákladná loď.

 

Je na nej osem palúb, výťahy, vrtuľník, podvodné observatórium, bazén a počas bezvetria ju poháňa hybridný diesel-elektrický pohonný systém.

 

Na vrchole najvyššieho sťažňa je malá miestnosť, môže majiteľ meditovať v oblakoch. Vo výbave nechýba ani súkromná ponorka. Skla sú nepriestrelné a za zrkadlami sú tajné miestnosti. Je to hotová pevnosť, ktorá stojí 360 miliónov dolárov. 

 

Loď postavila lodenica Nobiskrug v Nemecku. Jachta dostala názov Sailing Yacht A. "Toto bola najťažšia úloha v mojej kariére. Som presvedčený, že táto plachetnica bude v oblasti dizajnu a technológie niekoľko najbližších rokov najväčšou jachtou na svete,“ povedal vedúci projektu Dirk Kloosterman.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies