VIDEO Študentka sa počas vyučovania hrala s mobilom, takýto trest dostala!

NETKY.SK • 11 Október 2018, 11:09 • 2 min
VIDEO Študentka sa počas vyučovania hrala s mobilom, takýto trest dostala!

Mobilný telefón tejto študentky to už asi nerozchodí...

slovakia

left justify in out

Ktorý žiak či študent sa dnes zaobíde bez mobilného telefónu? Takmer žiaden. Rodičia v strachu o svoje ratolesti kupujú smartfóny už prvákom a tí s nimi prakticky vyrastajú. Sú neustále online, hrajú hry a bez techniky si už absolútne nevedia predstaviť svoj život.

 

Samozrejme, takáto „hračka“ môže byť veľkou prekážkou v rámci vyučovacieho procesu, kedy žiakom odoberá pozornosť a oni následne nevnímajú výklad. Z tohto dôvodu čoraz viac škôl pristupuje k úplným zákazom mobilných telefónov. Ak žiaci pravidlá porušia, čakajú ich rôzne postihy. Pravdepodobne však nie sú také kruté, ako v prípade tejto čínskej študentky.

 

Na jednej zo škôl v meste Sin-siang v čínskej provincii Che-nan bola istá študentka učiteľom pristihnutá priamo pri čine. Počas hodiny sa zabávala s mobilom, preto pedagóg pristúpil k radikálnemu riešeniu. Nariadil jej, aby pred zrakmi všetkých spolužiakov svoj telefón rozbila kladivom.

 

Udalosť natočil jeden z jej spolužiakov, ktorý video následne umiestnil na sociálnu sieť. Vraj preto, aby slúžilo ako výstraha pre ostatných. Verejnosť sa k rozhodnutiu učiteľa stavia rozpačito, niektorí jeho praktiky schvaľujú, iní tvrdia, že na niečo také právo nemá. Škola k incidentu zatiaľ oficiálne stanovisko nepodala.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies