VIDEO Stretli sa najvyšší muž s najnižšou ženou. Rozdiel je gigantický

NETKY.SK • 29 Január 2018, 17:01 • 2 min
VIDEO Stretli sa najvyšší muž s najnižšou ženou. Rozdiel je gigantický

Pod pyramídou v egyptskej Gize sa stretli 36-ročný Turek kurdského pôvodu Sultan Kosen s 24-ročnou Indkou Jyoti Amgeovou. Nešlo o bežné stretnutie, medzi nimi je totiž takmer dvojmetrový rozdiel.

slovakia

left justify in out

Stretnutie zorganizovala egyptská agentúra pre podporu cestovného ruchu Egyptian Tourism Promotion Board a stretnutie najvyššieho muža a najnižšej ženy vyvolalo veľký záujem. Nesúrodejšiu dvojicu by ste hľadali len ťažko.

 

Muž žijúci v Ankare meria 251 centimetrov a podľa Guinnessovej knihy rekordov je iba jedným z desiatich ľudí v histórii, ktorým sa preukázateľne podarilo prekonať výšku 2,5 metra. Kosen trpí poruchou zvanou gigantizmus, pri ktorej telo produkuje nadmerné množstvo rastového hormónu. 

 

Amgeová je jeho pravým opakom a čo sa výšky týka, nesiaha mu ani po kolená - meria iba 62,7 centimetrov. Malá Indka je extrémnym príkladom nanizmu, čo je porucha naopak spôsobená nedostatkom rastového hormónu. Amgeová sa živí ako herečka a zahrala si napríklad aj v známom seriáli American Horror Story.

 

Kosen i Amgeová si návštevu Egypta, kde strávili celý týždeň, nemohli vynachváliť. Spokojné bolo aj ministerstvo turizmu, ktoré si od takýchto akcií sľubuje opätovné zvýšenie záujmu cudzincov o Egypt. Počet návštevníkov sa totiž od roku 2011 kvôli prevratu a pre teroristické útoky neustále znižuje. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies