VIDEO Strely zasiahli v Donecku kultúrne stredisko a trolejbus, najmenej 12 mŕtvych

NETKY.SK • 30 Január 2015, 13:47 • 2 min
VIDEO Strely zasiahli v Donecku kultúrne stredisko a trolejbus, najmenej 12 mŕtvych

DONECK - Najmenej 12 ľudí zahynulo pri dnešnom ostreľovaní mesta Doneck na východe Ukrajiny. Delostrelecké granáty zasiahli kultúrne stredisko a trolejbus, informovali miestne úrady.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ukrajinská armáda podľa agentúry Reuters obvinila z útoku na kultúrne centrum v Donecku, kde vydávali humanitárnu pomoc, separatistov.
      

Mimo povstalcami kontrolovaných častí Doneckej oblasti zabili v priebehu uplynulých 24 hodín ďalších sedem civilistov a desať ďalších utrpelo zranenia, uviedol policajný veliteľ prokyjevskej oblastnej vlády.
      

Za rovnaký čas prišla ukrajinská armáda podľa jej bezpečnostnej rady v bojoch o päť vojakov, ďalších 23 príslušníkov armády utrpelo zranenia.

 

 

 

Po zásahu trolejbusu, len o kilometer ďalej, zahynuli najmenej dvaja ľudia, uviedla agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne úrady kontrolované separatistami.

 

Päť ďalších ľudí zahynulo v časti Donecku s názvom Azotnoye.

 

Viac ako 20 ľudí zomrelo dnes počas aktuálnych bojov na východe Ukrajiny, a to aj napriek snahám zorganizovať nové kolo mierových rokovaní medzi proruskými povstalcami a ukrajinskou vládou. Informovala o tom agentúra DPA.

 

Boje sa dnes sústredili prevažne v okolí mesta Debaľceve, vládou kontrolovaného strategického železničného uzla uprostred separatistami držaných území.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona