VIDEO Úrady potvrdili totožnosť útočníka zo Santa Barbary, je ním Elliot Rodger

NETKY.SK • 25 Máj 2014, 09:22 • 2 min
VIDEO Úrady potvrdili totožnosť útočníka zo Santa Barbary, je ním Elliot Rodger

GOLETA - Americké úrady potvrdili, že ozbrojený muž, ktorý v piatok večer zabíjal v kalifornskej Santa Barbare, je 22-ročný Elliot Rodger, syn režiséra Petera Rodgera.

slovakia

left justify in out

Šerif okresu Santa Barbara Bill Brown na sobotňajšej tlačovej konferencii ďalej podľa agentúry Reuters informoval, že predtým, než Rodgers nasadol do auta a za jazdy spustil streľbu na ľudí na ulici neďaleko areálu Kalifornskej univerzity, útočník ubodal na smrť troch svojich spolubývajúcich.
    

Elliotovo čierne BMW, z ktorého strieľal, nakoniec po prestrelke s políciou havarovalo. Policajti našli útočníka bez známok života s priestrelom lebky.
      

Aj keď bezprostredne po prestrelke s políciu nebolo zrejmé, či Rodgera zabila jeho vlastná guľka, Brown teraz dodal, že mladík zrejme namieril zbraň aj proti sebe.
      

Podľa šerifa mal Elliot pri sebe v aute tri ručné poloautomatické zbrane. Pričom všetky boli v legálnej držbe.
      

Sedem ľudí, ktorých mladík postrelil alebo zrazil, ostáva v nemocnici s vážnymi poraneniami, dodáva AP.
      

Polícia naďalej skúma video, ktoré mal Rodger zavesiť na YouTube pred svojím činom a na ktorom avizuje svoj zámer. Rodgerova rodina pritom už pred časom žiadala úrady o pomoc, poukazujúc na predchádzajúce príspevky na YouTube, v ktorých sa vyhrážal samovraždou a zabíjaním iných. Z posledného videozáznamu, ktorý sa dostal na internet len krátko predtým, čo útočník začal v piatok večer vraždiť, mala byť motívom Elliotova sexuálna frustrácia.
      

Internetový portál BBC cituje právnika Elliotovho otca Petera - Alana Shifmana, ktorý tvrdí, že mladík mal psychické problémy a podstúpil dokonca niekoľkokrát odbornú liečbu.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies