VIDEO Streľba na základnej škole v Kalifornii si vyžiadala nevinné životy

NETKY.SK • 11 Apríl 2017, 07:21 • 2 min
VIDEO Streľba na základnej škole v Kalifornii si vyžiadala nevinné životy

SAN BERNARDINO - Dvaja ľudia dnes zahynuli a ďalšie dve osoby utrpeli zranenia pri streľbe, ku ktorej došlo na základnej škole North Park v meste San Bernardino v americkom štáte Kalifornia.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry AP sú po streľbe mŕtvi dvaja dospelí, z ktorých jedným je pravdepodobný páchateľ, ktorý zastrelil učiteľa a po čine obrátil zbraň proti sebe. Dvaja žiaci školy boli so zraneniami prevezení do nemocnice.

 

 

 

Po útoku školu evakuovali a jej žiaci sa zhromaždili na školskom dvore. Podľa policajného náčelníka San Bernardina Jarroda Burguana žiakom ani zamestnancom školy nehrozí v tejto chvíli nijaké nebezpečenstvo, pretože pravdepodobný páchateľ útoku je mŕtvy.

 

Za útokom sú zrejme rodinné problémy, ktoré boli príčinou pondelňajšej streľby na základnej škole. Päťdesiattriročný Cedric Anderson tam prišiel do jednej z tried a pred očami žiakov bez slova zastrelil svoju rovnako starú manželku a následne spáchal samovraždu. Streľbu neprežil ani osemročný školák, ktorý svojim zraneniam podľahol v nemocnici, ďalší deväťročný žiak je vážne zranený, informoval podľa televízie CNN šéf miestnej polície Jarrod Burguan.

 

Vyšetrovatelia nepredpokladajú, že Anderson chcel zasiahnuť obe deti, ktoré boli len náhodou v blízkosti učiteľky. Po každom podobnom čine sa v USA, kde každý rok príde o život pri ozbrojenom násilí viac ako 33.000 ľudí, rozprúdi diskusia o sprísnení zbraňových zákonov.

 

Takéto iniciatívy bývalého demokratického prezidenta Baracka Obamu však vždy stroskotali na odpore republikánov. Jeho nástupca Donald Trump, ktorého v predvolebnej kampani podporovala vplyvná Národná asociácia držiteľov zbraní (NRA), prisľúbil, že bude hájiť právo nosiť zbrane.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies