VIDEO Streľba na súde v Miláne: Obvinený zastrelil štyroch ľudí, vrátane sudcu

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 12:08 • 2 min
VIDEO Streľba na súde v Miláne: Obvinený zastrelil štyroch ľudí, vrátane sudcu

MILÁNO - Ozbrojený muž zastrelil vo štvrtok v budove súdu v Miláne svojho bývalého advokáta, spoluobžalovaného a sudcu.

slovakia

left justify in out

Štvrtú osobu našli neskôr v budove súdu, podľahla očividne infarktu. Podozrivého Claudia Giardiella, ktorého súdili pre bankrot, zatkli na milánskom predmestí po tom, čo sa po svojom čine snažil utiecť na motorke. Minister vnútra Angelino Alfano uviedol, že "pravdepodobného vraha" teraz zadržiavajú v kasárňach v Miláne.

 

 

 

 

 

Krvavý incident sa odohral asi o 11. hodine. Svedkovia tvrdia, že počuli štyri až päť výstrelov. "Počul som streľbu a uvidel som muža s krvavou nohou. Zľakol som sa a bežal som preč," povedal jeden zo svedkov pre denník La Repubblica.

 

Potom, ako Giardiello začal strieľať, sa zamestnanci súdu zabarikádovali v miestnostiach budovy a ukryli sa pod stolmi, zatiaľ čo polícia útočníka hľadala v budove súdu. Muž najprv počas pojednávania zastrelil advokáta Lorenza Alberta Clarisa a spoluobvineného Giorgia Erbu. Podľa novín La Repubblica bývalý advokát v prípade pôsobil ako svedok. Z miestnosti strelec následne odišiel a namieril si to do kancelárie odvolacieho sudcu Fernanda Ciampiho, ktorého rovnako zabil. Nie je jasné, či medzi strelcom a sudcom bol nejaký vzťah. Dve osoby utrpeli zranenia. Podľa La Repubblicy sa následne vyše hodinu ukrýval v budove súdu a potom ušiel na motorke. 

 

Streľba na súde okamžite vyvolala otázky, ako sa dostal muž do budovy súdu, keďže všetci návštevníci musia prejsť cez detektor kovu. Budova súdu v Miláne má štyri hlavné vchody s detektormi, no pracovníci súdu prechádzajú len po predložení identifikačnej karty bez dodatočnej kontroly. Muž pravdepodobne vošiel do budovy so svojím advokátom bez kontroly. Agentúra AFP informovala, že iný bývalý právnik strelca, Valerio Maraniello, označil Giardiella za "agresívneho" a "trochu paranoidného".




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona