VIDEO Strašidelné sídlo zbrojárskej rodiny: Slepé schodisko a dvere ich mali ochrániť pred duchmi obetí!

NETKY.SK • 21 September 2018, 16:53 • 2 min
VIDEO Strašidelné sídlo zbrojárskej rodiny: Slepé schodisko a dvere ich mali ochrániť pred duchmi obetí!

SAN JOSE - Priamo v centre kalifornského San Jose stojí rezidencia, ktorá na prvý pohľad budí závisť. Sídlo zbrojárskej rodiny Winchester má ale veľmi pochmúrny príbeh.

slovakia

left justify in out

Vraj v ňom strašia duchovia obetí zabitých puškami značky Winchester! Dom je kvôli tomu prispôsobený tak, aby sa tu tieto nadprirodzené existencie cítili zmätene.

 

Používal ju Buffalo Bill, Jesse James aj náčelník Siouxov Sediaci býk a v 20. storočí jej mýtus oživili hrdinovia hollywoodskych westernov. Reč je o puške, zvanej winchestrovka, ktorá dostala meno po americkom podnikateľovi Oliverovi Winchester. "Puška, ktorá dobyla Západ", nepriniesla rodine len meno, ale aj mnohé starosti.

 

Zbrojárske impérium zdedil po otcovi William Wirt Winchester, ktorý si v roku 1862 vzal za ženu Sarah Loockwoodovú. Mali spolu jediného potomka - dcéru Annie, ktorá iba niekoľko týždňov po pôrode náhle zomrela. Jej smrť pár natoľko zarmútil, že už žiadne ďalšie deti nemali. Keď William v 43 rokoch zomrel na tuberkulózu, dedičstvo aj podiel na firme spadli do lona jeho manželke.

 

Gigantická rezidencia za milióny dolárov so 160 izbami (z toho 40 spální a 13 kúpeľní), 47 krbov, dvetisíc dverí, 40 schodísk, tri výťahy a 10-tisíc okien. Najzaujímavejším faktom ale je, že veľa dverí, schodísk a okien nikam nevedie. V dome sú navyše vybudované tajné chodby, ktoré robia problém aj súčasným pracovníkom. Sarah tak zrejme chcela zmiasť duchov, ktorí ju mali prenasledovať.

 

Dom Winchester bol vyhlásený za národnú pamiatku a momentálne slúži ako atrakcia pre turistov a spritualistov, ktorí po návšteve domu popisujú stretnutie s nadprirodzenými javmi. 

 

Za "strašidelnú" prehliadku domu návštevníci zaplatia v prepočte 25 eur. Po smrti najbližších ale Sarah poňala podozrenie, že je klan Winchester prekliaty. Navštívila preto spiritualistov, ktorí jej toto podozrenie potvrdili a spresnili, že rodinu prenasledujú duchovia všetkých obetí, ktorí zomreli ranou z winchestrovky. Zarmútenej vdove dali vraj radu, aby pre seba a týchto duchov postavila sídlo. Ak by tak neurobila, stihol by ju vraj rovnaký osud ako manžela a dcéru.

 

Sarah tak tri roky po smrti manžela začala so stavbou nevídanej rezidencie v kalifornskom San Jose. Na stavbe rezidencie sa pracovalo 24 hodín denne, sedem dní v týždni, po celých 38 rokov. Práca nesmela ani na deň prestať. Stavať sa prestalo, až keď majiteľka zomrela. Treba podotknúť, že jej bolo úctyhodných 82 rokov a skonala pokojne v spánku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona