VIDEO Štrajk taxikárov v Paríži sa po dohode s vládou upokojil

NETKY.SK • 29 Január 2016, 12:57 • 2 min
VIDEO Štrajk taxikárov v Paríži sa po dohode s vládou upokojil

PARÍŽ - Štrajkujúci taxikári ustúpili dnes parížskej polícii a stiahli sa z oblastí okolo letísk a tiež dôležitých križovatiek metropoly, ktoré v uplynulých dňoch zahatali.

slovakia

left justify in out

Doprava v Paríži sa podľa slov polície už vracia do normálu.


Deje sa tak po tom, čo francúzska vláda taxikárom prisľúbila, že im pomôže vyrovnať sa s rastúcou konkurenciou, akou je podľa nich napríklad taxislužba Uber, píše agentúra AP.

 


Viac než tri dni štrajkujúci taxikári spôsobili narušenie dopravy v okolí dvoch najväčších parížskych letísk, Charlesa de Gaulla a Orly, a zablokovali tiež jednu z hlavných dopravných komunikácií mesta.


Niektorí z protestujúcich kopali do áut taxikárov, ktorí sa do štrajku nezapojili, prípadne ich vozidlá posprejovali. Vyhrážali sa tiež taxikárom z Uberu.
Francúzsky premiér Manuel Valls sa vo štvrtok večer stretol so zástupcami štrajkujúcich taxikárov. Prisľúbil, že od nasledujúceho týždňa sa začnú kontroly, ktoré majú odhaliť, či taxislužby neporušujú daňové a iné pravidlá. Zároveň navrhol, že by vláda mohla taxikárom poskytnúť finančnú pomoc.

 



 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona