VIDEO: Stovky ľudí prišli na protest proti dohode s USA

NETKY.SK • 8 Február 2022, 19:25 • 2 min
VIDEO: Stovky ľudí prišli na protest proti dohode s USA

BRATISLAVA - Na proteste proti dohode o obrannej spolupráci s USA sa pred budovou Národnej rady (NR) SR zišli v utorok stovky ľudí. Protestujúci prichádzali už v dopoludňajších hodinách, podvečer sa ich nazbieralo približne vyše tisíc.

slovakia

left justify in out

V dave sa objavili vlajky ĽSNS i slovenské vlajky, ako aj nápisy ako  Stop USA Army  či  Mier. Polícia musela na určitý čas uzavrieť úsek od Šulekovej po Mudroňovu ulicu.

 

 

Mimoparlamentné hnutie Republika zvolávalo ľudí na protest od 16:00. Opozičný Smer-SD avizoval na podvečer kladenie vencov pred bustou Alexandra Dubčeka, no napokon viacerí predstavitelia strany vystúpili na pódiu pred vstupom na Bratislavský hrad.

 

 

Šéf Smeru-SD Robert Fico skonštatoval, že opozícia by mala byť jednotná. „Môžeme mať na rôzne veci rôzne názory, ale pokiaľ ide o Slovensko, musíme byť celá opozícia jednotná, a preto tu stojím,“ vyhlásil a s davom začal skandovať heslo V jednote je sila.

 

Prečítajte si tiež: Parlament rokuje o obrannej dohode Slovenska s USA

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies