VIDEO Masový protest cyklistov: Bratislava delí ľudí na dve kategórie, ale je rovnakým domovom nás všetkých

NETKY.SK • 22 Marec 2018, 12:58 • 2 min
VIDEO Masový protest cyklistov: Bratislava delí ľudí na dve kategórie, ale je rovnakým domovom nás všetkých

BRATISLAVA – Stovky cyklistov vyšli do ulíc aj v tomto mrazivom počasí, aby dostali späť bezpečné zóny pre chodcov aj cyklistov na promenáde pri Dunaji.

slovakia

left justify in out

Protest sa uskutočnil po tom, ako primátor  Bratislavy Ivo Nesrovnal zrušil tieto bezpečné zóny, ktoré chránili ľudí pred kolíziami a zaviedol na nábreží zónu zmiešaného pohybu. To však podľa užívateľov promenády „spôsobilo chaos a strach, ktorý tam pred tým nebol.“

 

Udalosť sa niesla v pokojnej atmosfére a podporu cyklistom vyjadrili dokonca aj samotní okoloidúci chodci a mamičky s deťmi, ktoré si tiež priniesli transparenty. Je smutné, že sa niekto pokúša proti sebe poštvať tieto skupiny ľudí, keď všetci chcú byť v bezpečí a zároveň  mať možnosť prepravovať sa slobodným spôsobom.

 

Bezpečie pre ľudí na ekologickom dopravnom prostriedku ako pre všetkých ostatných podporili prejavmi aj starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová, dopravná inžinierka Tatiana Kratochvíľová a cyklokoordinátor Bratislavského kraja Laco Findel.

 

Prezident Cyklokoalície Daniel Duriš naznačil, že podstata konfliktu nepramení z netolerancie medzi chodcami a cyklistami, ale skutočný problém sa skrýva v záujmoch developera objektu River Park, ktorý má s verejným priestorom iné plány ako verejnosť. 

 

Podrobnosti sa dozviete vo videu nižšie:

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona