VIDEO Stotonové skalné bralo cestu pod Strečnom nepoškodilo

NETKY.SK • 21 Júl 2017, 19:41 • 2 min
VIDEO Stotonové skalné bralo cestu pod Strečnom nepoškodilo

ŽILINA – Pád asi 100-tonového skalného brala na cestu I/18 pod hradom Strečno nespôsobil na vozovke a zvodidlách žiadne škody. Termín ukončenia všetkých prác je po dohode Okresného úradu (OÚ) Žilina s obcou Strečno do 30. júla.

slovakia

left justify in out

Zhotoviteľ podľa neho rozbil skalný blok, ktorý spadol na cestu a samotné odvážanie skalnej hmoty budú robiť spoločne s odvozom ochrannej vrstvy štrkovej hmoty na vozovke. Ochranná vrstva štrku je na vozovke v dĺžke 60 metrov, široká je šesť metrov a vysoká jeden meter.

 

„Nutný rozsah prác spočíva v kontrole plochy brala pod odstráneným skalným blokom v šírke 20 a výške 80 metrov a v odstránení narušených častí. Potrebné je tiež obnoviť a opraviť palisády, posúdiť stav brala geológom a následne je treba vydať záverečnú správu,“ skonštatoval Lavrík s tým, že termín ukončenia prác koncom mesiaca je podmienený vhodnými poveternostnými podmienkami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies