VIDEO Stoch sa vracia do národného tímu! V Hapalovej nominácii nechýbajú ani jeho bývalí zverenci

NETKY.SK • 6 November 2018, 11:42 • 2 min
VIDEO Stoch sa vracia do národného tímu! V Hapalovej nominácii nechýbajú ani jeho bývalí zverenci

BRATISLAVA - Nový tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Pavel Hapal v utorok oznámil nomináciu na blížiace sa dve stretnutia jeho zverencov - proti Ukrajine (hrá sa v piatok 16. 11. o 20.45 h v Trnave) a Česku (v pondelok 19. novembra o 20.45 h v Prahe) v 1. skupine v rámci B-divízie európskej Ligy národov 2018/2019.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Návrat Stocha do národného tímu

V kádri českého kormidelníka A-mužstva SR, ktorý nahradil v októbri odstúpivšieho Jána Kozáka, figuruje aj Miroslav Stoch. Dvadsaťdeväťročný krídelník SK Slavia Praha nastúpil v drese národného tímu naposledy pred takmer 2,5 rokmi - 11. júna 2016 proti Walesu na majstrovstvách Európy vo Francúzsku. Po spore s Kozákom pri návrate domov z kontinentálneho šampionátu už zostal Stoch v jeho nemilosti.

 

Stoch sa teší do reprezentácie a nie je vraj žiadny gauner, hoci porobil kadečo

 

Zo siedmich hriešnikov figuruje v nomiácii kvarteto hráčov

Zo siedmich previnilcov, ktorí po nevydarenom dueli s Českom (13. 10.) a prehre 1:2 porušili životosprávu a "ponocovali", čo neskôr vyústilo v odchod Jána Kozáka z lavičky reprezentácie SR, sú v Hapalovej nominácii štyria: brankár Martin Dúbravka (Newcastle United/Angl.), obranca Milan Škriniar (Inter Miláno/Tal.), stredopoliari Vladimír Weiss (Al-Gharafa/Kat.) a Stanislav Lobotka (Celta Vigo/Šp.), naopak nie sú v nej brankár Michal Šulla (ŠK Slovan Bratislava), obrancovia Ľubomír Šatka (FC DAC 1904 Dunajská Streda) a Norbert Gyömbér (AC Perugia//Tal.).

 

img

V nominácii figurujú aj bývalí Hapalovi zverenci 

V 24-člennom menoslove na duely proti Ukrajine a Česku nechýba rekordér v počte štartov (109) za slovenskú reprezentáciu Marek Hamšík z talianskeho klubu SSC Neapol, v nominácii je aj ďalší "stovkár" Martin Škrtel z tureckého Fenerbahce Istanbul, ale aj útočník Adam Zreľák z nemeckého Norimbergu, ktorého Hapal pozná zo spoločného účinkovania v slovenskej "dvadsaťjednotke". Kapitánom súčasného tímu SR "21" je Denis Vavro, stopér dánskeho FC Kodaň sa však teraz objavil v nominácii "prvého mužstva".

 

Tím SR zabojuje o druhú priečku

Slovensko figuruje v 1. skupine B-divízie európskej Ligy národov na poslednom 3. mieste bez bodového zisku. Na čele je Ukrajina s plným počtom 9 bodov a istým postupom do elitnej A-divízie. Česko je zásluhou tesného víťazstva 2:1 v Trnave (hralo sa 13. októbra) na druhom mieste s 3 bodmi. "Chceme ešte zabojovať o druhú priečku. Obidve stretnutia sú veľmi dôležité, pokúsime sa v nich zvíťaziť. Urobíme pre to maximum. Najskôr sa sústredíme na súboj v Trnave proti Ukrajine," vyjadril sa na tlačovej konferencii 49-ročný tréner slovenskej reprezentácie Pavel Hapal.

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie na duely proti Ukrajine (hrá sa v piatok 16. 11. o 20.45 h v Trnave) a Česku (v pondelok 19. novembra o 20.45 h v Prahe) v 1. skupine v rámci B-divízie európskej Ligy národov 2018/2019:

Brankári: Martin Dúbravka (Newcastle United/Angl.), Matúš Kozáčik (Viktoria Plzeň/ČR), Marek Rodák (Rotherham United/Angl.)
Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín/Nem.), Erik Sabo (Hapoel Beer Ševa/Izr.), Martin Škrtel (Fenerbahce Istanbul/Tur.), Milan Škriniar (Inter Miláno/Tal.), Dávid Hancko (ACF Fiorentina/Tal.), Tomáš Hubočan (Olympique Marseille/Fr.), Denis Vavro (FC Kodaň/Dán.)
Stredopoliari: Stanislav Lobotka (Celta Vigo/Šp.), Patrik Hrošovský (Viktoria Plzeň/ČR), Ján Greguš (FC Kodaň/Dán.), Juraj Kucka (Trabzonspor/Tur.), Matúš Bero (Vitesse Arnhem/Hol.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Ondrej Duda (Hertha Berlín/Nem.), Róbert Mak (Zenit Petrohrad/Rus.), Albert Rusnák (Real Salt Lake/MLS), Vladimír Weiss (Al-Gharafa/Kat.), Miroslav Stoch (SK Slavia Praha/ČR)
Útočníci: Adam Nemec (FC Pafos/Cyp.), Michal Ďuriš (Anorthosis Famagusta/Cyp.), Adam Zreľák (1. FC Norimberg/Nem.)

 

 



 

Realizačný tím:


Tréner: Pavel Hapal
Asistent trénera: Oto Brunegraf
Tréneri brankárov: Miroslav Seman, Miroslav König
Kondičný tréner: Peter Boďo
Videoanalytik: Michal Slyško
Lekári: Zsolt Fegyveres, Ivan Štefanov
Fyzioterapeuti: Marián Drinka, Martin Nozdrovický
Masér: Juraj Ludík
Kustódi: Marek Košáň a Patrik Fedor
Technický vedúci: Jakub Kojnok

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies