VIDEO Šteňa sa narodilo slepé a hluché, život si užíva rovnako ako ostatní psi

NETKY.SK • 2 December 2015, 16:00 • 2 min
VIDEO Šteňa sa narodilo slepé a hluché, život si užíva rovnako ako ostatní psi

BARNSLEY - Malé šteňa Yorkshirea je slepé aj hluché, život si však užíva naplno. O svojom hendikepe vôbec netuší a keď sa hrá s ostatnými psami, je im rovnocenným partnerom.

slovakia

left justify in out

Henry má 13 mesiacov a dokáže vidieť iba tmavé tiene, čím je odrezaný od okolitého sveta. "Neuvedomuje si, že je iný, myslí si, že je ako ostatní psi," vysvetlil opatrovateľ Dante Harker.  

 

"Nikto nevedel, že je slepý a hluchý, než podstúpil rutinné vyšetrenie u veterinára potom, čo prišiel do našej starostlivosti. Veterinár povedal, že nikdy nič podobné nevidel. Štruktúra jeho očí je odlišná ako u akéhokoľvek iného psa," priblížil Dante. Toto ochorenie je pomerne časté pre staršie psy, za to u šteniat sa vyskytuje veľmi zriedavo. "Radosť zo života mu to nevzalo. Pobehuje rýchlo kade tade a zabáva sa. Ochorenie ho vôbec neobmedzuje, myslím, že je dobrým príkladom pre mnohých ľudí," dodal Dante.

 

Na videu vidno ako sa hrá s jeho najlepším priateľom Kainom. Henry sa do útulku dostal po tom, ako sa o neho jeho chorý majiteľ už nedokázal postarať. Opatrovatelia v útulku dúfajú, že si už čoskoro nájde nový domov. 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies