VIDEO Sťažujete sa na svoj výzor? Pozrite sa na nepohľadnú ženu, ktorá môže inšpirovať mnohých

NETKY.SK • 10 Máj 2018, 17:45 • 2 min
VIDEO Sťažujete sa na svoj výzor? Pozrite sa na nepohľadnú ženu, ktorá môže inšpirovať mnohých

Predkus s veľkými konskými zubami, zakalené oko, kostnatá tvár, extrémne vyziabnuté telo. Dvadsaťšesťročná Lizzie Velasquez naozaj nie je žiadna krásavica. Už od detstva si tak užila svoje. Vrstovníci dokážu byť viac než krutí. A nielen tí. Paradoxne vraj ale práve ľudská zloba a nenávisť zmenili jej život k lepšiemu.

slovakia

left justify in out

"Cítila som, ako keby ma niekto skrz počítačovú obrazovku napadol a dal mi päsťou. Myslela som si vtedy, že si vyplačem oči. Plakala som roky," opisuje Lizzie svoje pocity, keď si musela čítať nenávistné príspevky pod videom, ktoré bolo natočené, keď mala sedemnásť rokov. Niekto ho umiestnil na YouTube s titulkom, že ide o najškaredšiu ženu sveta.

 

Mladá žena, ktorá sa narodila s vrodenou genetickou poruchou zvanou Marfanov syndróm, ktorý postihuje srdce, oči, kosti a bráni jej pribrať na váhe. Lizzie je ale nakoniec tomuto človeku vďačná. Vďaka nemu sa z nej totiž stala aktívna bojovníčka proti šikanovaniu, motivačná rečníčka a tiež spisovateľka. Na svojom konte má dokonca už dve knihy.

 

"Konečne som objavila zmysel svojho života. Toto budem robiť už navždy. Viem totiž, že nerozprávam len svoj príbeh, ale aj príbeh všetkých, ktorí nejakou šikanou trpia. Viem, aké to je byť zrazená na kolená a zase sa zdvihnúť. A nevzdám sa až do konca," opisuje Lizzie svoj príbeh v novom dokumentárnom filme s názvom Statočné srdce, ktorý mal premiéru tento rok v septembri.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona