VIDEO Štát Montana bude horieť asi až do jesene, peniaze na boj s požiarmi totiž dochádzajú

NETKY.SK • 2 August 2017, 13:25 • 2 min
VIDEO Štát Montana bude horieť asi až do jesene, peniaze na boj s požiarmi totiž dochádzajú

HELENA - Najhoršia sezóna požiarov za posledné roky v americkom štáte Montana bude podľa očakávania spaľovať túto krajinu postihnutú suchom ešte aj na jeseň, teda dlho po tom, ako sa minú štátne rezervy určené na boj proti požiarom. Nastane to vinou politikov, ktorí presunuli milióny dolárov na vyplnenie schodku v rozpočte.

slovakia

left justify in out

Riaditeľ Úradu na ochranu prírodného bohatstva John Tubbs dnes uviedol, že zo 63 miliónov dolárov vo fonde určenom na boj proti požiarom zostalo v júni už iba 12 miliónov a štát horí tempom, ktoré spôsobuje škody za 1,5 milióna dolárov denne.

 

Finančné problémy štátu nastavajú práve v čase, keď meteorológovia pre Národné protipožiarne centrum predpovedali, že východu Montany, juhu Kalifornie a západu Južnej aj Severnej Dakoty zrejme budú hroziť veľké lesné požiare až do októbra či novembra.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies