VIDEO: Starček vyliezol v Číne z horiaceho bytu na 7. poschodí na parapet aj s vnukom na chrbte

NETKY.SK • 27 August 2019, 18:59 • 2 min
VIDEO: Starček vyliezol v Číne z horiaceho bytu na 7. poschodí na parapet aj s vnukom na chrbte

Jeden z bytov v mnohoposchodovom dome v čínskej mestskej prefektúre Čchang-ša zachvátil 21. augusta požiar. Aby unikol starček pred ohňom, vyliezol von z okna na parapet na 7. poschodí. Pritom niesol na chrbte svojho malého vnuka. Video sprostredkovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Z bytu šľahali plamene a valil sa hustý dym. Dedko sa preto rozhodol pre únik oknom. Aj s vnukom na chrbte vyliezol na parapet a pomaly s ním začal budovu obchádzať. Keď došiel na koniec, po mrežiach v oknách sa mu podarilo zliezť o poschodie nižšie.

 

Medzitým sa hasiči dostali do horiaceho bytu, kde začali oheň likvidovať. Potom zachránili aj muža a jeho vnuka na 6. poschodí.

 

Za svoj čin zožal dedko rozporuplné reakcie. Kým jedni ho odsúdili, že zbytočne riskoval život svoj i svojho vnuka, iní jeho rozhodnutie ocenili a dali mu prezývku dedko - Spiderman.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies