VIDEO Starček si tajne našetril milióny, všetky ich investoval do záchrany prírody

NETKY.SK • 14 Jún 2017, 12:11 • 2 min
VIDEO Starček si tajne našetril milióny, všetky ich investoval do záchrany prírody

ILLINOIS - 98-ročný starček celý život tajne šetril peniaze, teraz ich daroval na záchranu prírodného územia v štáte Illinois v USA.

slovakia

left justify in out

Russ Gremel  je jednoduchý človek, ktorý vyrastal v chudobe, pretože jeho rodina prišla o všetko počas krachu newyorskej burzy. Žil skromne a celý čas si tajne odkladal peniaze. Jeho príbuzní netušili, že je milionárom, zistilo sa to až nedávno, keď Russ daroval dva milióny dolárov organizácii na ochranu prírody v štáte Illinois. Územie, ktoré sa týmto spôsobom podarilo zachrániť nazvali „Gremelová prírodná svätyňa“.

 

Russ ako dôvod svojho rozhodnutia uviedol, že chcel zachovať pre ľudí aspoň časť prírody tak, ako si ju pamätá on z detstva.

 

Pred 70 rokmi kúpil Russ na radu brata akcie v sieti Walgreenových lekárni. Jeho vklad 1007 dolárov vysoko vzrástol, pretože medzi časom sa hodnota spoločnosti neúmerne zvýšila. Táto múdra investícia teda priniesla zisk vo výške 2 milióny dolárov.

 

Russ sa svojich peňazí celý život ani nedotkol. „V živote musíte do tohto sveta prinášať dobro. Na to sú peniaze,“ hovorí. Na záver dodal, že mal „neuveriteľne skvelý život“ aj bez všetkých tých peňazí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies