VIDEO Spontánna hromadná akcia vyvolala v Španielsku paniku pre obavy z útoku

NETKY.SK • 3 August 2016, 13:20 • 2 min
VIDEO Spontánna hromadná akcia vyvolala v Španielsku paniku pre obavy z útoku

MADRID - Spontánna akcia, známa ako flash mob, vyvolala v španielskom dovolenkovom mestečku Platja d'Aro paniku vzhľadom na obavy z útoku. Turisti a obyvatelia si o jej zhruba 200 účastníkoch mysleli, že sú teroristi. Napísala to dnes agentúra DPA s odvolaním sa na správy v miestnych médiách.

slovakia

left justify in out

Účastníci tejto bleskovej zábavnej akcie zvolanej prostredníctvom sociálnych sietí mali v utorok večer v uliciach Platja d'Aro predstierať, že sú paparazzovia a naháňajú celebrity.

 

Viacero nič netušiacich chodcov a dovolenkárov si však kamery a selfie tyče účastníkov flash mobu poplietlo so zbraňami. Domnievali sa, že sú svedkami teroristického útoku, čo spôsobilo hromadnú paniku a ľudia začali utekať do všetkých strán, uviedli noviny El País.

 

Španielske úrady už medzičasom zatkli piatich Nemcov, ktorí stáli za organizáciou tejto akcie. Päticu obvinili z narušenia verejného poriadku, napísal denník El Mundo.

 

Podujatia tohto druhu sú známe pod anglickým výrazom flash mob (bleskové zhromaždenie), nemajú nijaký osobitný účel, len pritiahnuť ľudí nakrátko pre zábavu v určený čas na určené miesto bez toho, aby bol tým porušený zákon.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies