VIDEO Spevák Robo Opatovský pripravuje netradičné unplugged tour, sľubuje prekvapenia

NETKY.SK • 7 Marec 2017, 13:02 • 2 min
VIDEO Spevák Robo Opatovský pripravuje netradičné unplugged tour, sľubuje prekvapenia

BRATISLAVA - Po úspešnom vianočnom turné sa Robo Opatovský opäť chystá za fanúšikmi. Tentoraz ponúkne unplugged tour, na ktorej jeho skladby zaznejú úplne inak ako kedykoľvek doteraz. Spevák ponúkne prierez svojou 20-ročnou tvorbou v jemnom, tichšom prevedení. Verí, že takáto poloha jeho piesní poslucháčov očarí.

slovakia

left justify in out

Najväčšie hity Prší, Hovorila po španielsky, Natália, Sen či Prílev energie ponúkne spevák v celkom inej polohe, ako boli jeho fanúšikovia doteraz zvyknutí.

 

"Každý rok chcem fanúšikom priniesť niečo nové. Po úspešnom Vianočnom turné s Máriou Čírovou, som sa rozhodol urobiť unplugged koncerty, kde základom kapely bude akustická gitara, vibrafón, perkusie a trúbka. Sám som bol prekvapený, koľko zaujímavých hudobných farieb toto zoskupenie ponúka. Úžasným prekvapením je pre mňa vibrafón – kráľovský nástroj, a, samozrejme, pán muzikant Štefan Bugala, ktorý dokáže hrať paličkami na vibrafón a popritom hrať na perkusiách. Treba to vidieť a počuť naživo. Unplugged koncerty vždy ukážu, kto je aký spevák a muzikant. Tu sa nemáte kde skryť," vysvetľuje Opatovský.

 

Na turné si spevák prizval okrem Štefana Bugalu aj Andreja Urminského a Ondreja Jurašiho. "Štefan Bugala je dlhoročný člen všetkých mojich projektov. Tento fantastický hráč na bicích sa v tomto projekte ukáže ako veľmi invenčný, technicky zdatný hráč na vibrafóne a perkusiách. Andrej Urminský je zas jeden z najtalentovanejších gitaristov, nová vlna, žiak Michala Bugalu. Ondrej Juraši je top muzikant, výborný hráč na trúbke. Roky spolupracujeme v Gustav Brom Big Bande, odohrali sme spolu veľa koncertov. Ja sa na turné budem prezentovať nielen spevom, ale aj ako gitarista na akustickú gitaru. Veľmi sa na to teším," dodáva Opatovský.

 

Robo priznáva, že sa inšpiroval unplugged koncertom Georgea Michaela, ktorý si nedávno po rokoch opäť pozrel. Na netradičnom turné zaspieva svoje najväčšie hity, ale sľubuje aj prekvapenia. "Dá sa povedať, že piesne budú znieť potichu, ale kvalitná pesnička znie dobre, aj keď ju sprevádza iba gitara. Preto som vybral moje naj skladby a zatiaľ som veľmi spokojný s hudobným prevedením každej z nich. Samotným prekvapením budú interpretačné výkony muzikantov. Nehovoriac o plnosti zvuku," uzatvára spevák.

 

Turné sa začne 29. marca koncertom v košickom Jazz Clube. TASR informovala Nora Krchňáková, PR manažérka spoločnosti Propaganda House.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies