VIDEO Spevák Mark Lanegan vydá album Gargoyle

NETKY.SK • 8 Február 2017, 15:55 • 2 min
VIDEO Spevák Mark Lanegan vydá album Gargoyle

BRATISLAVA - Americký rockový hudobník a spevák Mark Lanegan vydá 28. apríla album Gargoyle. Novinka sa dostane na trh pod menom Mark Lanegan Band a ponúkne desať skladieb.

slovakia

left justify in out

Formácia z nej už predstavila singel Nocturne. Na albume sa podieľali Josh Homme z Queens of the Stone Age, Greg Dulli z The Afghan Whigs, producent Alain Johannes alebo multiinštrumentalista Duke Garwood. Spoluautorom šiestich skladieb je Rob Marshall.

 

"Cítim, že som oveľa lepší skladateľ ako pred 15 rokmi. Stále však rád spolupracujem s inými ľuďmi. Je pre mňa vzrušujúcejšie, keď sa na veci pozerám z pohľadu niekoho iného," uviedol 52-ročný Lanegan, ktorý sa s kapelou predstaví v júli na trenčianskom festivale Pohoda.


Mark William Lanegan sa na hudobnej scéne pohybuje od polovice 80. rokov minulého storočia, keď založil už nefungujúcu kapelu Screaming Trees, s ktorou vydal osem albumov. V roku 1990 vydal prvú sólovku s názvom The Winding Sheet, po ktorej nasledovali štúdiovky Whiskey For The Holy Ghost (1994), Scraps At Midnight (1998), I'll Take Care Of You (1999), Field Songs (2001), Bubblegum (2004), Blues Funeral (2012), Imitations (2013), Phantom Radio (2014) a Houston Publishing Demos 2002 (2015).

 

Okrem toho má na konte štyri EP nahrávky, tri spoločné albumy s Isobel Campbell alebo štúdiovku Black Pudding so spomínaným Dukeom Garwoodom. Podieľal sa na piatich albumoch kapely Queens of the Stone Age a je tiež členom dua The Gutter Twins. Pôsobil aj v už nefungujúcej skupine Mad Season, ktorej členom bol napríklad aj zosnulý Layne Staley z Alice in Chains.

Tracklist albumu Mark Lanegan Band - Gargoyle:


01 Deaths Head Tattoo
02 Nocturne
03 Blue Blue Sea
04 Beehive
05 Sister
06 Emperor
07 Goodbye To Beauty
08 Drunk On Destruction
09 First Day Of Winter
10 Old Swan

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies