VIDEO Spevák Harry Styles dobyl albumový Billboard

NETKY.SK • 22 Máj 2017, 13:02 • 2 min
VIDEO Spevák Harry Styles dobyl albumový Billboard

BRATISLAVA - Anglický spevák Harry Styles debutuje so svojou prvou sólovou štúdiovkou na vrchole amerického albumového rebríčka Billboard 200.

slovakia

left justify in out

Z eponymnej nahrávky, ktorá sa dostala na trh 12. mája, sa predalo v USA v prvom týždni 230-tisíc kópií. To predstavuje najlepší výsledok britského sólového interpreta od roku 1991. Predchádzajúci rekord vytvoril v roku 2014 Sam Smith, z ktorého albumu Lonely Hour sa v úvodnom týždni predalo 166-tisíc kópií.

Dvadsaťtriročný Styles sa taktiež stal iba druhým britským sólovým interpretom, ktorý v histórii rebríčka Billboard 200 debutoval so svojím prvým albumom na vrchole. Predtým sa to podarilo jeho bývalému kolegu z formácie One Direction Zaynovi s albumom Mind Of Mine (2016). One Direction sa navyše po Stylesovom úspechu dostali medzi niekoľko málo skupín, z ktorých viac než jeden člen alebo členka dobyli albumový Billboard. Predtým sa to podarilo napríklad Georgeovi Harrisonovi, Johnovi Lennonovi a Paulovi McCartneymu z The Beatles, Beyoncé a LeToyi Luckett z Destiny’s Child či Ericovi Claptonovi a Steveovi Winwoodovi z Blind Faith.

Harry Edward Styles sa stal známym vďaka spomínanej formácii One Direction, v ktorej pôsobí spolu s Louisom Tomlinsonom, Niallom Horanom a Liamom Paynom. Spomínaný Zayn skupinu opustil v marci roku 2015. Pätica sa preslávila v súťaži The X Factor, kde v roku 2010 skončila na tretej priečke.

 

Na konte majú zatiaľ albumy Up All Night (2011), Take Me Home (2012), Midnight Memories (2013), Four (2014) a Made In The A.M. (2015), ktorý vydali po odchode Zayna už len ako štvorica. Získali viac ako sto ocenení vrátane siedmich BRIT Awards, siedmich American Music Awards, šiestich Billboard Music Awards alebo štyroch World Music Awards. Styles s debutovou sólovkou dobyl aj UK Chart.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona