VIDEO Spevák Brann Dailor z kapely Mastodon vydá debutový album s projektom Arcadea

NETKY.SK • 21 Apríl 2017, 09:10 • 2 min
VIDEO Spevák Brann Dailor z kapely Mastodon vydá debutový album s projektom Arcadea

BRATISLAVA - Bubeník a spevák americkej kapely Mastodon Brann Dailor vydá 16. júna debutový, eponymný album s projektom Arcadea.

slovakia

left justify in out

Nahrávka, ktorá ponúkne desať skladieb, vznikla v Orange Peel Studios v Atlante v štáte Georgia. Skupina už z novinky zverejnila skladbu Gas Giant. V zostave pôsobia okrem spomínaného 42-ročného Dailora aj klávesák a gitarista Core Atoms a gitarista Raheem Amlani, ktorý hrá aj na syntetizátor.

Brann Dailor je spoluzakladateľom kapely Mastodon, ktorá vznikla v roku 2000 v Atlante a tvoria ju aj spevák a basgitarista Troy Sanders a gitaristi Bill Kelliher a Brent Hinds. Debutový album Remission vydali v roku 2002. Po ňom nasledovali nahrávky Leviathan (2004), Blood Mountain (2006), Crack The Skye (2009), The Hunter (2011), Once More 'Round The Sun (2014) a Emperor of Sand (2017).

 

Na konte majú dve Kerrang! Awards, dve Metal Hammer Golden Gods Awards a tiež tri nominácie na Grammy. Skupina sa predstaví na festivale Rock for People, ktorý sa bude konať od 4. do 6. júla v Hradci Králové. Dailor pôsobil aj vo formáciách Today is the Day, Gaylord, Evisceration či Lethargy.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies