Video Speváčka Katarína Máliková vydala album Pustvopol

NETKY.SK • 8 November 2016, 14:07 • 2 min
Video Speváčka Katarína Máliková vydala album Pustvopol

BRATISLAVA - Slovenská speváčka Katarína Máliková vydala debutový album Pustvopol.

slovakia

left justify in out

Na novinke je možné počuť husle, klavír, akordeón, flautu aj progresívnu elektroniku. Pustvopol je archaický názov pre Pusté pole - časť chotára obce Telgárt v okrese Brezno a zároveň je to obradná ľudová pieseň z Telgártu, ktorá tvorí hlavný motív albumu.

 

"Ako malé dievča sa ma dotkol folklór, ale aj popkultúra 90. rokov, ktorá sa predrala na Horehron. Neskôr prišli sny o kaviarničkách a meste. Potom džez, ktorý bol môj terapeut v období puberty. No a napokon klasika, ktorú som vyštudovala," uviedla speváčka. "Telgárt, Šumiac, Pusté pole. Táto oblasť vo mne vyvoláva vzrušenie a obrovskú zvedavosť. Vždy, keď tadiaľ prechádzam, cítim niečo zabudnuté, tajomné a zvláštne. Akoby aj nie, veď táto oblasť bola kedysi bohatou a prosperujúcou vďaka významnej európskej šľachtickej rodine Coburgovcov," dodala.


Katarína Máliková, ktorá už zaujala v relácii Demovnica Rádia_FM, plánuje pokrstiť album 10. decembra v A4 - priestore súčasnej kultúry v Bratislave. Nahrávka obsahuje 14 skladieb, medzi ktorými je aj pieseň Pustvopol. K nej speváčka v októbri zverejnila videoklip.







twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies