VIDEO Speváčka Geri Halliwell vydá singel Angels in Chains, ktorým si uctí Georgea Michaela

NETKY.SK • 13 Jún 2017, 09:36 • 2 min
VIDEO Speváčka Geri Halliwell vydá singel Angels in Chains, ktorým si uctí Georgea Michaela

BRATISLAVA - Anglická speváčka, herečka a spisovateľka Geri Halliwell, známa aj ako Ginger Spice z dievčenskej skupiny Spice Girls, vydá 23. júna singel s názvom Angels in Chains. Skladba bude poctou zosnulému spevákovi Georgeovi Michaelovi, ktorý zomrel vlani 25. decembra vo veku 53 rokov.

slovakia

left justify in out

Zároveň bude jej prvou nahrávkou po dvanástich rokoch, ktorú uvedie na svetový trh. Všetky tržby z jej predaja 44-ročná interpretka daruje detskej charite Childline.

Rodáčka z Watfordu je autorkou piesne a spolupracovala na nej s hudobným režisérom Chrisom Cameronom, gitaristom Philom Palmerom, vokalistkami Shirley Lewis, Lucy Jules a vokalistom Jayom Henrym, ktorí v minulosti pracovali aj so zosnulým interpretom. O produkciu skladby sa postaral Michaelov dlhoročný spolupracovník Chris Porter.

 

"Keď som po prvý raz počula tú smutnú správu o jeho úmrtí, bola som v deviatom mesiaci tehotenstva so synom Montym a bola som plná emócií. Nevedela som, čo robiť so svojimi pocitmi, tak som ich dala do piesne, z ktorej vznikla Angels in Chains. Cítim sa požehnaná, že som mala možnosť nahrávať s Chrisom Porterom a tým istým tímom, ktorý si George sám vybral pre svoje projekty. V prvom rade som fanúšička Georgea Michaela, takže to, že som mohla byť v rovnakom štúdiu s týmito úžasne talentovanými umelcami, ktorí sa podpísali pod mnoho mojich obľúbených nahrávok, bola pre mňa naozajstná pocta," uviedla speváčka vo vyhlásení o vydaní menovanej balady.

 

"Toto je náš spôsob, akým dáme zbohom nášmu priateľovi a hudobnému idolu, a dúfam, že Georgeovi fanúšikovia si ju užijú tak, ako my, keď sme ju robili," dodala.

Geraldine Estelle "Geri" Horner sa preslávila v spomínanej formácii Spice Girls, s ktorou vydala albumy Spice (1996) a Spiceworld (1997). V roku 1998 skupinu opustila a vydala sa na sólovú dráhu.

 

Na konte má štúdiovky Schizophonic (1999), Scream If You Wanna Go Faster (2001) a Passion (2005). So Spice Girls potom ešte vydala výberovku Greatest Hits (2007) a taktiež spolu s ostatnými členkami absolvovala svetové turné.

 

Objavila sa aj v jednej epizóde televízneho seriálu Sex v meste (1998 - 2004) a zahrala si napríklad aj vo filme Zastaneš a neprežiješ 2 (2009).

 

Píše i knihy pre deti, je autorkou série príbehov o Ugenii Lavender, ktoré na Slovensku vychádzajú pod názvom Eugénia Levanduľová.

 


 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona