VIDEO Speváčka Carmel Paradise predstavila singel Dead To Me

NETKY.SK • 31 Október 2016, 14:16 • 2 min
VIDEO Speváčka Carmel Paradise predstavila singel Dead To Me

BRATISLAVA - Speváčka a skladateľka Carmel Paradise uviedla v nedeľu na trh singel Dead To Me. Novinka pochádza z pripravovanej debutovej EP nahrávky Dreamgirl, ktorú mladšia sestra Celeste Buckingham plánuje vydať tento rok. Osemnásťročná interpretka ponúkla ku skladbe aj videoklip, ktorý je od soboty dostupný na službe YouTube. Minimalistické video vzniklo v americkom Nashville a o jeho réžiu sa postaral filmár Brian Harstin, s ktorým speváčka už dlhšie spolupracuje.

slovakia

left justify in out

Pieseň Dead To Me nasleduje po debutovom singli Turn Me On, ktorý rodáčka z Anchorage na Aljaške predstavila v júli. Pod obe skladby sa autorsky podpísala samotná hudobníčka, ktorá si píše a skladá piesne už od detstva. "Autenticita je pre mňa veľmi podstatný element, preto mám rada, keď je moja hudba úprimná a úplne ma vystihuje," vysvetlila mladá muzikantka. Produkcie sa ujal Ken Coomer z nashvillského štúdia Cartoon Moon Recording, pričom mu pomáhal zvukový inžinier Patrick Miller.


Dead To Me je podľa Carmel Paradise o konci vzťahu a pocite, ktorý ľudia zažívajú, keď sa prenesú cez rozchod. "Dead To Me je o okamihu, keď si človek konečne uvedomí, že už to má za sebou, že tá osoba, ktorú kedysi miloval, preňho už nič neznamená. Je to zvláštny pocit, no stáva sa to každému, a zistenie, že sme schopní nechať minulosť minulosťou a ísť ďalej, byť slobodní a šťastní aj sami, je dôležitým znamením ukončenia vzťahu. Dead To Me je o tomto pocite - o schopnosti zabudnúť a prestať sa trápiť tým, čo nám spôsobovalo bolesť," priblížila interpretka, ktorá žije v Nashville.


Spomínaný singel Turn Me On, ktorý je prvou ukážkou z očakávanej nahrávky, sa stretol s úspechom aj na medzinárodnej scéne. Podarilo sa mu totiž dostať do rebríčka Mainstream Top 40 Indicator Most Added magazínu Billboard, ktorý zostavujú na základe pridávania skladieb do referenčných rádií v USA. Hudobníčku pozitívne reakcie na jej prvý sólový počin veľmi tešia a dúfa, že tak bude aj v prípade pripravovaného EP Dreamgirl. "Som prekvapená a úprimne sa teším, že si fanúšikovia obľúbili Turn Me On. Ďakujem za všetky pozitívne reakcie, je ich viac než som očakávala. Som rada, že moja hudba ľudí baví a dúfam, že rovnako sa im bude páčiť aj zvyšok môjho pripravovaného EP Dreamgirl," uviedla speváčka.


Nahrávka bude okrem spomínaných piesní obsahovať ďalšie tri zatiaľ nezverejnené skladby. Rozpovie príbeh o vzťahu dvoch mladých ľudí, pričom jednotlivé piesne chronologicky vyjadria päť fáz vzťahu od jeho začiatku až po koniec. Carmel Paradise sa však rozhodla nezverejňovať piesne v chronologickom poradí. Preto najprv vydala Turn Me On, reprezentujúcu prvú fázu, a následne Dead To Me, ktorá predstavuje posledné štádium. "Zvolila som túto postupnosť, pretože chcem ukázať oba extrémy, obe protikladné stránky vzťahov - začiatok a koniec. Pre obe fázy sú typické extrémne a silné emócie a myslím si, že je dôležité ukázať, aké rozdielne stavy a pocity dokážu byť skryté v jedinom vzťahu," uzavrela.


Carmel Paradise, vlastným menom Carmel Buckingham, je známa tiež z punk-rockovej kapely The House United. Okrem tvorby skladieb sa venuje aj písaniu príbehov. Spolu so sestrou Celeste onedlho ponúknu reedíciu spoločnej bilingválnej knihy Stratená princezná / The Lost Princess (2007). Sestry majú na konte aj spoločný singel Gone z roku 2013, pod ktorý sa autorsky podpísala Carmel Paradise.

 





twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona