VIDEO Speeder bikes zo Star Wars sú realitou, v Dubaji na nich bude lietať polícia

NETKY.SK • 17 Október 2017, 06:00 • 2 min
VIDEO Speeder bikes zo Star Wars sú realitou, v Dubaji na nich bude lietať polícia

DUBAJ - Kto by to bol povedal, že krajina kde je právny systém a postavenie žien ešte horšie ako v stredoveku, môže byť technologicky tak popredu?

slovakia

left justify in out

V Dubaji  budú mať čoskoro autonómne lietajúce taxíky, to už vieme. Najnovšie sa však pochválili aj lietajúcou políciou. Áno, policajti budú dohliadať na dodržiavanie islamského poriadku aj zo vzduchu.  V súčasnosti sa testujú lietajúce hoversurfy podobné speeder bikeom zo Star Wars.

 

 

Muži zákona sa tak budú flexibilnejšie pohybovať v hustej premávke metropoly.  

 

Hoversurfy predstavili na technologickej konferencii Gitex Technology Week pod názvom Hoversurf Scorpio. Spomínané lietajúce stroje síce vymysleli Rusi, no zaplatiť ich dokážu v najbližšej dobe asi len Arabi.

 

 

Hoversurfy idú na elektrický pohon, odnesú okolo 270 kilogramov a na jedno nabitie dokážu fungovať asi 25 minút. Ich najvyššia rýchlosť je 69 kilometrov za hodinu. 

 

Revolučný dopravný prostriedok má aj autonómne riadenie,  bez pomoci pilota dokáže „kerovať“ takmer 6 kilometrov.

 

 

Generálny riaditeľ spoločnosti Hoversurf Alexander Atamanov na Facebooku oznámil, že s dubajskou políciou podpísali memorandum o porozumení, ktoré umožní spoločnosti Hoversurf začať masovú výrobu škorpiónov práve pre Dubaj.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies