VIDEO Sparta Praha stráca prestíž, fanúšikovia nevedia prísť na meno talianskému trénerovi

NETKY.SK • 4 August 2017, 10:40 • 2 min
VIDEO Sparta Praha stráca prestíž, fanúšikovia nevedia prísť na meno talianskému trénerovi

PRAHA - Tohtosezónne účinkovanie českého futbalového klubu Sparta Praha na kontinentálnej pohárovej scéne sa skončilo už v 3. predkole Európskej ligy. Tím z Letnej podľahol vo štvrtok v odvetnom stretnutí tejto fázy srbskému klubu Crvena zvezda Belehrad 0:1, prvý duel u súpera sa skončil prehrou "Sparťanov" 0:2.

slovakia

left justify in out

Mužstvo talianskeho trénera Andreu Stramaccioniho, do ktorého pribudlo počas tohto leta až jedenásť posíl, hneď v úvode ročníka 2017/2018 nesplnilo jeden zo stanovených cieľov - postup do skupinovej fázy EL.

 

"Sme vo veľmi zlej situácii. Keď Sparta nie je v Európe, stráca svoju prestíž. Pre nás to neznamená nič iné, než ďalej tvrdo pracovať. Najmä spoločne, aby sme boli ako tím. Musíme sa od niečoho odraziť, nájsť niečo pozitívne, ale zatiaľ nemáme od čoho," vyhlásila podľa webu isport.cz 36-ročný ikona klubu Tomáš Rosický.

Skúsený záložník naskočil do zápasu až v 66. min v čase, keď Sparta potrebovala na postup streliť štyri góly a žiadny neinkasovať. "Bolo to z našej strany príliš upracované. Zatiaľ čo akcie súpera boli iné a najmä jednoduché, my sme sa do ničoho nedostali. Na zápas, ktorý potrebujeme vyhrať o dva-tri góly, je to málo," myslí si Rosický, ktorý sa vyjadril aj k veľkým zmenám v hráčskom kádri.

 

"Som hráčom Sparty, klub sa pre niečo rozhodol a ja tomu musím veriť. Všetkých naokolo musíme presvedčiť, aby tomu verili, inak to bude ešte horšie. Cesta z krízy je jednoduchá, ale musíme ďalej veriť. Nikto nám z nej nepomôže. Ako dlho to bude trvať, neviem. Takú veľkú obmenu kádra som ešte nezažil," skonštatoval Tomáš Rosický.

Niekdajší hráč Arsenalu Londýn a Borussie Dortmund sa na rozdiel od trénera Sparty dočkal ovácií od pražských priaznivcov. Na začiatku stretnutia ešte fanúšikovia spievali obľúbené chorály, ale po inkasovanom góle a bezzubej hre svojho mužstva sa "skalní" nezdržali a smerom k 41-ročnému Talianovi skandovali hanlivé: "Italiano bastardo".

 

Tvrdé jadro sa snažilo strhnúť aj zvyšok publika, dočkalo sa však odmietavého piskotu. "Chápem ich sklamanie z vyradenia. V šatni je rovnaká nálada. Hráčom je jasné, že svojich fanúšikov veľmi sklamali. Z prehry sa musíme čo najskôr otriasť a vyrásť v silné mužstvo, ktoré bude pripravené na ligovú súťaž. Chceme si to vyžehliť dobrými výsledkami," zareagoval po stretnutí Andrea Stramaccioni, ktorý dal v základnej zostave opäť šancu slovenskému duu Martin Dúbravka - Lukáš Štetina.
 

AC Sparta Praha - FK Crvena Zvezda 0:1 (0:1)

Gól: 19. Boakye

ŽK: Mandjeck - Borjan, Boakye

Diváci: 16808

Sparta: Dúbravka - Karavaev, Mareček, Štetina, M. Kadlec - Mandjeck, Mavuba (66. Rosický) - Plavšić, V. Kadlec (46. Ben Chaim), M. Frýdek - Janko (61. Lafata).

Crvena Zvezda: Borjan - Stojković, Savić, Le Tallec, Rodić - Jovičić, Donald - Milić (90. Gobeljić), Kanga, Srnić (70. Radonjić) - Boakye (79. Pešić).

Rozhodčí: Chapron - Haquette, Viala.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona