VIDEO Španielsky superpohár druhýkrát v histórii pre Bilbao

NETKY.SK • 18 August 2015, 07:15 • 2 min
VIDEO Španielsky superpohár druhýkrát v histórii pre Bilbao

BARCELONA - Španielsky futbalový superpohár putuje do vitríny baskického klubu Athletic Bilbao. Ten remizoval 1:1 v pondelkovej odvete na trávniku FC Barcelona.

slovakia

left justify in out

A keďže v prvom stretnutí zdolal svojho slávnejšieho katalánskeho súpera presvedčivo 4:0, stal sa majiteľom prestížnej trofeje. Hrdinom dvojzápasu bol skúsený 34-ročný útočník Bilbaa Aritz Aduriz. V prvom súboji si pripísal hetrik a v druhom vyrovnal v 74. min na konečných 1:1. Skóre odvetného duelu otvoril v 43. min strelecký klenot Kataláncov Lionel Messi. Domácich zastavilo v druhopolčasovom rozlete vylúčenie stopéra v 56. min Gerarda Piquého, ktorý šiel pod sprchy úplne zbytočne po pokrikoch na jedného z asistentov hlavného rozhodcu.

 

Barcelončania mali v odvete chvíľami až drvivú prevahu, z držania lopty miestami až 73% - 27% vyťažili však iba jeden gól a konečnú remízu. V 86. min sa nechal vylúčiť po faule na Mascherana aj hosťujúci útočník Sola, na trávniku bol vtedy iba 5 minút. Bilbao získalo domáci Superpohár druhýkrát vo svojej histórii a po dlhej 31-ročnej pauze. Zverenci Ernesta Valverdeho budú už vo štvrtok pod Dubňom protivníkom slovenského vicemajstra MŠK Žilina v prvom zápase play-off o postup do skupinovej fázy Európskej ligy.

Španielsky futbalový superpohár - odveta - pondelok:
FC Barcelona - Athletic Bilbao 1:1 (1:0) - prvý zápas 0:4, trofej získalo Bilbao
Góly: 43. Messi - 74. Aduriz, ČK: 56. Piqué - 86. Sola
 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies