VIDEO Šok pre dovolenkárov na Malorke: Do prístavu zablúdil obrovský žralok

NETKY.SK • 13 Máj 2016, 10:55 • 2 min
VIDEO Šok pre dovolenkárov na Malorke: Do prístavu zablúdil obrovský žralok

PALMA DE MALLORCA - Na španielskom ostrove Malorka sa v týchto dňoch postaral o rozruch žralok, ktorý sa v plytkých vodách prístavu Porto Fi objavil celkom blízko pobrežia.

slovakia

left justify in out

Pokus chytiť na žraloka lasom vyšiel iba dočasne, zvieraťu sa totiž podarilo uvoľniť. Napokon sa ho podarilo dostať späť na otvorené more vďaka nasadeniu motorového člna.

 

 

Predpokladá sa, že išlo o žraloka belasého s dĺžkou okolo 2,5 metra. Aj keď sa tento druh vyskytuje vo vodách Stredozemného mora pomerne často, iba zriedkavo sa objavuje tak blízko pobrežia.

 

Na Malorke si mohli žraloka "vychutnať" zblízka početní turisti, ktorí si ho nakrúcali a aj španielske médiá sa kauze venovali pomerne podrobne.

 

Príčiny, prečo sa žralok v stredu ocitol v prístavných vodách, do ktorých sa dnes po 24 hodinách vrátil, zostávajú záhadou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona