VIDEO Šoféri parížskeho metra odmietajú zastavovať na niektorých zastávkach, boja sa o svoje životy!

NETKY.SK • 18 Január 2018, 15:17 • 2 min
VIDEO Šoféri parížskeho metra odmietajú zastavovať na niektorých zastávkach, boja sa o svoje životy!

PARÍŽ – Šoféri pracujúci pre štátnu dopravnú spoločnosť RATP, odmietajú zastavovať na niektorých parížskych zástavkách, pretože sa obávajú o bezpečnosť cestujúcich, ktorých by tak mohli vystaviť nebezpečenstvu narkomanov či kriminálnikmi.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť a odbory sa rozhodli podporiť svojich zamestnancov, ktorí odmietajú zastavovať v niektorých zastávkach najmä na severe Paríža. Dôvodom sú kriminálnici, ktorí v tejto oblasti žijú či „podnikajú“ a ohrozujú bezpečnosť nie len cestujúcich ale aj samotných šoférov. Najviac to postihlo linky 4 a 12, stanice Marcadet Poissonnier a Porte de la Chapelle, ktoré sa nachádzajú neďaleko nelegálnych utečeneckých táborov. 

 

Prevádzkovateľom, ktorí dlhodobo bojovali na zlepšení bezpečnosti v týchto staniciach už došla trpezlivosť. „Už roky je metro zaplavené skupinami priekupníkov drog, ktoré priťahujú narkomanov – často agresívnych a nebezpečných. Po využívaní linky 4, ktorá je aktuálne v oprave, sa táto skupina ľudí masívne presťahovala na linku 12 a do jej okolia. Počet útokov proti zamestnancom RATP a cestujúcim neustále rastie a stávajú sa čím ďalej tým dramatickejšie,“ uviedlo vedenie pre denník Le Figaro, ktorý už vyzvali starostku Paríža Anne Hidalgovú na okamžité riešenie tejto patovej situácie.

 

Výpovede zamestnancov sú hrozné. Každodenne sa stretávajú s dílermi drog a narkomanmi, ktorí si drogy aplikujú priamo na stanici metra a následne otravujú slušných cestujúcich. Nie je deň, kedy by nedošlo k potýčkam či napadnutiu niekoho z cestujúcich. Tieto všetky okolnosti v neposlednom rade prispievajú aj k neustálemu meškaniu vlakových súprav.

 

Jeden šofér pre denník dokonca popísal situáciu, kedy skutočne zastaviť na najbližšej zástavke nemohol, pretože by to mohlo dopadnúť zle. Jeho kolega ho prostredníctvom vysielačky informoval, že na jednej zo zastávok sa nachádza skupina približne 20 narkomanov, ktorý čakali na najbližší spoj. Tým najbližším mal byť on so svojou vlakovou súpravou. Svojich cestujúcich informoval, že v danej stanici nezastaví pre možné ohrozenie.

 

„Som znechutená. Minulý rok som išla so svojou 4-ročnou dcérou a na stanici Marcadet-Poissonneirs sme videli chlapíka s injekčnou striekačkou v ruke,” uviedla mamička, ktorá sa v súčasnosti tejto stanici oblúkom vyhýba. Tieto stanice sú ako vystrihnuté s tých najhorších filmov, kde po väčšine stretneme buď drogovo závislých ľudí, ktorí sa nebránia aplikovať si drogu priamo na platforme, násilníci či ozbrojení díleri drog.

 

Nielen samotní zamestnanci dopravného podniku, odbory ale aj samotné vedenie spoločnosti vkladá nádej do štrajku, ktorý je naplánovaný na zajtra. Na tento deň je naplánované aj rokovanie s políciou. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies