VIDEO Sociálny experiment: Chlapec si hľadal jedlo v odpadkoch, nikto mu nepomohol!

NETKY.SK • 23 Marec 2016, 19:31 • 2 min
VIDEO Sociálny experiment: Chlapec si hľadal jedlo v odpadkoch, nikto mu nepomohol!

BRAITSLAVA - Tento sociálny experiment sa rozhodla zorganizovať polícia z Nového Zélandu v meste Auckland.

slovakia

left justify in out

Experiment je súčasťou kampane, prostredníctvom ktorej polícia hľadá vhodných nových členov do policajného zboru. 


Na videu, ktoré natočila vidieť stovky ľudí, ktorí ignorujú malého bezdomovca hľadajúceho jedlo v odpadkoch.  Malý špinavý chlapec sa potuluje okolo Newmarketu v Aucklande a vyberá z odpadkových košov jedlo. 


Toto video s „hladným a špinavým chlapcom“ nastoľuje otázku polície: “Zaujímaš sa dostatočne na to, aby si sa mohol stať policajtom?”


Množstvo ľudí, ktorí prejdú okolo chudého chlapca, sa tvária že ho nevidia. Mnohí z nich dokonca do koša aj hodia ešte odpadky, aby sa v nich hrabal. Zahodia zbytok jedla, ktoré nezjedli a chlapca pri tom ani nevnímajú. Muž, ktorý išiel okolo si chlapca dokonca aj odfotil a pokračoval v ceste, akoby nič. 


Popri tej stovke ľudí, ktorí okolo chlapca prejdú ani jednému z nich nenapadlo sa spýtať, kde má chlapec rodičov, alebo či má kde bývať, alebo mu treba nejak inak pomôcť. Smutná realita!


V závere videa si chlapec sadne na lavičku, kde sa mu následne prihovoria mladé dievčatá. Opýtajú sa ho, kde má rodičov a či je v priadku. Ponúkli mu aj jedlo a peniaze. 


Toto video bolo nakrúcané 35 minút a za ten čas okolo chlapca prešlo 500 ľudí. Zastavilo sa pri ňom iba desať z nich, informuje polícia!


Áno, hovoríte si že išlo iba o herca, ktorý to všetko iba hral, ale toto video bohužiaľ ukazuje realitu dnešných čias, keď už ani dieťa nedokáže vzbudiť v ľuďoch súcit!

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies