VIDEO So zosnulým spevákom Juanom Gabrielom sa prišli rozlúčiť tisíce ľudí

NETKY.SK • 6 September 2016, 09:26 • 2 min
VIDEO So zosnulým spevákom Juanom Gabrielom sa prišli rozlúčiť tisíce ľudí

MEXIKO - Tisíce Mexičanov prišli dať v pondelok posledné zbohom jednému z najobľúbenejších spevákov Latinskej Ameriky, Mexičanovi Juanovi Gabrielovi. Umelec zomrel 29. augusta vo veku 66 rokov na zástavu srdca vo svojom dome v kalifornskom meste Santa Monica.

slovakia

left justify in out

Smútiaci vzdali Gabrielovi poslednú poctu v Paláci krásnych umení v metropole Mexika, kde bola vystavená urna s jeho popolom, informovala agentúra DPA.

 

 

Mexické ministerstvo kultúry uviedlo, že podľa jeho odhadu prišlo k spevákovej urne do dnešného dňa až 700.000 ľudí.

"Daroval nám svoje piesne a lásku," uviedla jedna z návštevníčok. "A zanechal nám svoj... jedinečný hudobný odkaz."

 

 

Desiatky tisíc ľudí lemovali počas uplynulého víkendu ulice Gabrielovho rodného mesta Ciudad Juárez, kde jeho urnu prevážalo ulicami pohrebné auto.

 

Juan Gabriel predal 45 miliónov platní a bol autorom vyše 600 piesní, ktoré spievali aj ďalšie hviezdy ako Julio Iglesias a Placido Domingo.

 

Jeho smrť vyvolala záplavu smútku a kondolencií od nespočetných hercov, spevákov, ale aj politikov vrátane prezidentov Mexika a USA, Enriqua Peňu Nieta a Baracka Obamu.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies