VIDEO Rodičia ho opustili, neskôr šokoval svet: Tento mladý Rus hrá na klavíry bez prstov

NETKY.SK • 22 Február 2016, 17:00 • 2 min
VIDEO Rodičia ho opustili, neskôr šokoval svet: Tento mladý Rus hrá na klavíry bez prstov

KAZAŇ – S Alexeiom Romanovom sa život vôbec nemaznal, napriek tomu sa stal fenoménom a nádejou pre mnohých ostatných.

slovakia

left justify in out

Alexei (15) z mesta Kazaň v centrálnom Rusku sa narodil bez prstov na rukách a na jednej nohe. Rodičia ho po narodení opustili a následne skončil v sirotinci. V 12 rokoch si ho adoptovala nová rodina, ktorá je na neho teraz patrične pyšná. Alexei hrá na klavíri ako kúzelník a stal senzáciou internetu, pričom získal obdiv a uznanie na celom svete. Mladík všetkým ukázal, že kto naozaj chce, nepozná žiadne prekážky na ceste k svojim snom.

 

Alexei mal rád klasickú hudbu odjakživa. "Dávnejšie som o tom len premýšľal, ale nakoniec som sa rozhodol to aj skúsiť. Spočiatku som hral tie najjednoduchšie veci, ako sú "Rolničky", ale teraz hrám už aj vážnejšie piesne," povedal.

 

Mladý zázrak tvrdí, že na klavír hrá iba rok a pol. "Nerobím to profesionálne, len nedávno som začal študovať noty a všetko ostatné." Alexei sa zúčastnil už mnohých koncertov a dokonca hral aj s miestnymi hviezdami ako napríklad s kapelou La Primavera.  

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona