VIDEO SNS sa pri hlasovaní o odvolaní ministra práce Richtera zdrží

NETKY.SK • 7 September 2017, 20:45 • 2 min
VIDEO SNS sa pri hlasovaní o odvolaní ministra práce Richtera zdrží

BRATISLAVA - Poslanecký klub SNS sa pri hlasovaní o návrhu na odvolanie ministra práce Jána Richtera (Smer-SD) zdrží. Predseda NRSR a SNS Andrej Danko túto informáciu potvrdil.

slovakia

left justify in out

Jeho prvý podpredseda Jaroslav Paška na tlačovej konferencii oznámil len toľko, že klub sa na hlasovaní zúčastní a bude hlasovať jednotne. "Predseda vlády prisľúbil súčinnosť ministerstva práce a ministra pri odstraňovaní vytýkaných nedostatkov. SNS sa nebude vkladať do politických súbojov opozície voči strane Smer-SD," vyhlásil na tlačovej konferencii Paška.

 

 

Výhrady SNS voči činnosti rezortu práce stále pretrvávajú. "Ale na základe prísľubu predsedu vlády očakávame, že budú skoro odstránené," doplnil Paška. Na odvolanie člena vlády treba aspoň 76 hlasov. Opozícia ich bez hlasov koalície nemá. Richter tak opozičný pokus o odvolanie ustojí, pokiaľ ho nepodporí koalícia. Opozícia ho chce odvolať pre kauzu Čistý deň.

 

SNS ešte v stredu (6.9.) večer vo svojom stanovisku žiadala premiéra Roberta Fica (Smer-SD) o výmenu Richtera, voči ktorému má výhrady. Premiér dnes poslancom SNS na klube oznámil, že ak bude Richter odvolaný, padne aj vláda.

 

Premiér Fico sa počas svojho prejavu v pléne svojho ministra zastal a jeho prácu a snahy o zlepšenie vyzdvihol. Na urážlivé slová opozície reagoval aj samotný Richter. Viac v priloženom videu. 

 

 

Na názor sme sa opýtali aj opozičného poslanca zo strany SaS Martina Poliačika. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies