VIDEO Snímka Rogue One: A Star Wars Story mení hudobného skladateľa

NETKY.SK • 16 September 2016, 14:43 • 2 min
VIDEO Snímka Rogue One: A Star Wars Story mení hudobného skladateľa

BRATISLAVA - Samostatná snímka zo sveta Hviezdnych vojen, Rogue One: A Star Wars Story, mení svojho hudobného skladateľa. Informáciu o tom, že Francúza Alexandra Desplata nahradí americký skladateľ Michael Giacchino, zverejnil portál The Hollywood Reporter.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je rozsiahle pretáčanie niektorých scén, ktoré sa uskutočnilo v lete. Spoločnosti Disney a Lucasfilm sa pre tento krok rozhodli s cieľom lepšie objasniť príbeh a jeho vyznenie. To však posunulo harmonogram nahrávania hudby a spôsobilo, že Desplat už pre iné pracovné záväzky nebude k dispozícii. Tvorcovia sa preto rozhodli obrátiť na Giacchina, ktorý už v minulosti viackrát spolupracoval s rôznymi divíziami štúdia Disney.


Americký skladateľ má na konte hudbu k animovaným filmom štúdia Pixar Rodinka Úžasných (2004), Ratatouille (2007), Hore (2009), ktorý mu vyniesol Oscara, Autá 2 (2011) a V hlave (2015). Ako skladateľ pracoval aj na hraných filmoch Škola superhrdinov (2005), John Carter: Medzi dvoma svetmi (2012) či Krajina zajtrajška (2015). Pre Disney Animation vytvoril hudbu k snímke Zootopia (2016). S Marvel Studios zase spolupracuje na hudbe k filmu Doctor Strange, ktorý by sa mal v slovenských kinách objaviť 3. novembra.

 

Samotný 48-ročný Giacchino je veľkým fanúšikom Hviezdnych vojen a v Star Wars: Sila sa prebúdza (2015) sa dokonca objavil v úlohe stormtroopera. Rogue One: A Star Wars Story bude prvým filmom zo sveta Hviezdnych vojen, pre ktorý nezloží hudbu ikonický skladateľ John Williams, ktorý zatiaľ pracoval na všetkých predchádzajúcich dieloch. Jeho skladby sa znova objavia až v snímke Star Wars: Episode VIII (2017).


Hviezdne vojny sú typickým predstaviteľom žánru space opera. Ide o značku, ktorá pozostáva z filmov, seriálov, kníh, komiksov či počítačových hier. Diela predstavujú dobrodružstvá rôznorodých postáv, ktoré sa odohrávajú vo fiktívnej galaxii. Príbeh snímky Rogue One sa bude odohrávať pred udalosťami z filmu Hviezdne vojny IV - Nová nádej (1977). Predstaví sa v nej skupina rebelov, ktorí sa pokúsia ukradnúť plány stanice Hviezda Smrti pred jej dokončením. Vo filme sa objavia Felicity Jones (Jyn Erso), Diego Luna (Cassian Andor), Riz Ahmed (Bodhi Rook), Forest Whitaker (Saw Gerrera) či Mads Mikkelsen (Galen Erso). Film v réžii Garetha Edwardsa by sa mal do slovenských kín dostať 15. decembra.
 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies