VIDEO Smetný kôš vám poradí, ako správne recyklovať

NETKY.SK • 18 September 2017, 13:43 • 2 min
VIDEO Smetný kôš vám poradí, ako správne recyklovať

Londýnska firma predstavila nový spôsob, ako naučiť ľudí správne recyklovať odpad.

slovakia

left justify in out

Napriek tomu, že sa v poslednej dobe všade veľa hovorí o ochrane životného prostredia a recyklácii, najmä v menej rozvinutých krajinách sa stále zanedbáva. Treba však povedať, že ani u nás sa ešte tak celkom neudomácnila. Rodín, ktoré si na separáciu odpadu dávajú pozor síce pozvoľna pribúda, no problémom je, že často napriek snahe nie sú schopní rozdeľovať odpad správne. S riešením prišla istá londýnska firma.

 

Projekt si dal za cieľ hravou formou naučiť ľudí separovať moderné odpady, ktoré často končia v nesprávnych košoch. Vytvorili technológiu, takzvané inteligentné smetné koše, ktoré sú vďaka kamerám schopné rozlíšiť, o aký druh materiálu ide. Pokiaľ by sa jednotlivec pokúšal zahodiť odpad do nesprávnej nádoby, systém ho na to upozorní.

 

Tento spôsob by sa mohol osvedčiť aj na základných školách, kde by sa deti už od mala nenásilnou formou učili správne triediť odpady. Pomocou najnovších technológií by sa tak možno podarilo vychovať generáciu ekologicky orientovaných ľudí schopných prispieť k zlepšeniu stavu našej planéty.

 

 

A smarter way to recycle from Cambridge Consultants on Vimeo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona