VIDEO Slovenský atlét na Medzinárodnom maratóne mieru ukázal okrem vynikajúceho výkonu aj niečo iné

NETKY.SK • 2 Október 2017, 09:22 • 2 min
VIDEO Slovenský atlét na Medzinárodnom maratóne mieru ukázal okrem vynikajúceho výkonu aj niečo iné

KOŠICE – Počas včerajšieho dňa druhé najväčšie slovenské mesto ožilo. Organizátori odštartovali 94. ročník Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach. Aj napriek úžasnému výkonu Keňana Reubena Kerio, ktorý obsadil jednoznačne prvé miesto, sa najviac pozornosti ušlo slovenskému atlétovi Jozefovi Urbanovi, ktorý ukázal niečo, čo určite nechcel.

slovakia

left justify in out

Najlepší výkon zo Slovákov podal Tibor Sahajda, ktorý dobehol do cieľa za 2:18:44 a obsadil krásne 9. miesto. Ten si vylepšil svoj osobný čas o 5 minút, čím splnil aj limit na ME 2018 v Berlíne. Hneď za ním finišoval druhý najlepší Slovák Jozef Urban, ktorému o necelých 50 sekúnd ušiel limit na ME 2018 (2:21:49). Jeho neúmyselné odhalenie určite vojde do dejín košického podujatia a zapíše sa do pamäti slovenského národa.

 

Fanúšikovia ho v cieli privítali s nadšením a veľkým potleskom nielen za jeho výborný výkon, ale aj za to, že počas behu mu spod krátkych nohavíc vybehlo celé jeho „mužské vybavenie“. To, že dal Urban zo seba všetko nemožno vôbec spochybniť, ako sám uviedol, na posledných metroch do cieľa už padal od únavy. To, čo zachytili kamery, sa hneď začalo šíriť na sociálnych sieťach a MMM v Košiciach má tak nechcenú reklamu. 

 

„Nebol som si istý, či vôbec dobehnem na tridsiaty kilometer, preto ma osobný rekord prekvapil. Ešte na štyridsiatom mi napadlo, že azda pokorím aj limit 2:21 h, ale posledných 700 metrov už bolo nesmierne ťažkých. Chcel som zrýchliť, ale nešlo to. Limit na ME je v mojich silách, pokúsim sa oň na niektorom z jarných maratónov,“ vyhlásil Jozef Urban, ktorý si aj napriek problémom so šľachou zlepšil osobný rekord o 27 sekúnd.

 

 

Nuz....#marathon #dalzosebavsetko

Príspevok, ktorý zdieľa Viktor Kiššimon (@viktorkissi),



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies