VIDEO Slovenská speváčka Vanda predstavila singel Valor

NETKY.SK • 30 September 2016, 10:29 • 2 min
VIDEO Slovenská speváčka Vanda predstavila singel Valor

BRATISLAVA - Slovenská speváčka Vanda zverejnila singel Valor. Novinka, pre ktorú spolu s kolumbijskou kolegyňou Riou napísala hudbu aj text, je prvou ukážkou z jej pripravovaného tretieho albumu.

slovakia

left justify in out

Ten vzniká v spolupráci s nahrávacím štúdiom Littlebeat a bude jej prvou nahrávkou celou v španielčine. Názov štúdiovky zatiaľ nie je známy, na trh by sa však mala dostať na budúci rok. Koncept spomínaného albumu, v ktorom sa hudobníčka líši od svojej predošlej tvorby, tvoria cnosti vyskladané podľa jej osobného rebríčka hodnôt, pričom prvou z nich je odvaha (v španielčine valor, pozn. red.). "Cítila som, že potrebujem písať o odvahe a o tom, že ju všetci máme v sebe napriek negatívnym skúsenostiam. Je potrebné ich prekonať a ísť ďalej. Konkrétne ja som vychádzala zo svojho vzťahu, ktorý bol v tom momente komplikovaný, no napriek tomu som chcela ísť doň hlbšie a s pozitívnymi emóciami a verila som, že sa to podarí," vysvetlila interpretka. "Valor hovorí nielen o tom, že odvahu má každý v sebe, ale aj o tom, aby sme videli odvahu i v druhých, pretože ju môžu dávať najavo úplne inak ako my. Valor učí povedať svojmu blízkemu: „ty si pre mňa odvážny človek" (tú para mí tienes valor) a podporiť sa navzájom," dodala.

 

 

Priaznivci Vandy si tiež môžu prostredníctvom služby YouTube pozrieť k novinke aj videoklip. O jeho réžiu sa postaral Michal Nemtuda a celý ho nakrúcali v Trnave. „Vybrali sme sa tam, pretože samotné mesto je veľmi pekné a dýcha históriou, ale, samozrejme, aj kvôli tomu, že nie je až tak „okukané“. Točilo sa super, Vanda poslúchala,“ vyjadril sa režisér. Na herecký a výrazový couching si speváčka pri nakrúcaní prizvala Samuela Hošeka. „Vanda je pre mňa taký svetobežník, ktorý naberá temperament v Argentíne a po svete a potom ho príde na Slovensko darovať trochu aj nám prostredníctvom jej hudby a osobnosti. Pôsobí veľmi krehko, no niekde vnútri v sebe skrýva obrovský temperament a mojou úlohou bolo ho z nej vydolovať von. Vravel som jej, že sa s tou energiou musí podeliť aj s nami, v žiadnom prípade si ju nemôže uchovať len pre seba. Myslím si, že sa nám to spolu podarilo perfektne,“ skonštatoval umelec.


Spomínaná tretia štúdiovka vzniká pod producentskou taktovkou Martina Maxa Šrámeka, Andreja Hrušku, Lubora Umelca Priehradníka a Mateja Mikloša, ktorí sa podpísali napríklad po nahrávky Y (2015) Majka Spirita, Don´t Look Back (2012) Celeste Buckingham či Hana (2016) Lucie Bílej. "S Vandou sa pracuje veľmi dobre, pretože je tvárna a nemá problém upustiť od svojich pôvodných predstáv. To je pre skladateľa vždy veľmi ťažké. Vanda robí veľmi dobre, pretože ak skladateľ lipne na svojej pôvodnej predstave, výsledok je vždy len slabšia kópia demoverzie. To sa v tomto prípade našťastie nedeje a preto vzniká hudba,“ ohodnotil spoluprácu so speváčkou Martin Maxo Šrámek. "Do Littlebeatu som vložila dôveru a to sa pozitívne prejavilo pri nahrávaní. Akonáhle sme sa navzájom „oťukali“, šlo to samo. Maxo je neuveriteľne kreatívny človek a som vďačná, že s ním pracujem, pretože som sa v procese už veľmi veľa naučila,“ dodala interpretka.


Vanda tvorí vlastnú hudbu od 12 rokov. Po niekoľkých rokoch fungovania v rôznych kapelách sa vydala v roku 2008 na sólovú dráhu. Zvyčajne vystupuje s hudobníkmi Marekom Wolfom (gitara), Matúšom Ferkom (piano) a Igorom "Ajdžim" Sabom (bicie, perkusie). Debutovala v roku 2012 albumom Astrology. O tri roky neskôr uviedla na trh štúdiovku Introspective, z ktorej pochádza aj pieseň He’s Just A Man.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona