VIDEO Slovenská skupina Fallgrapp zverejnila videoklip ku skladbe Ougadougou

NETKY.SK • 4 December 2017, 16:37 • 2 min
VIDEO Slovenská skupina Fallgrapp zverejnila videoklip ku skladbe Ougadougou

BRATISLAVA - Slovenská kapela Fallgrapp zverejnila videoklip ku skladbe Ougadougou. Novinka inšpirovaná Afrikou je úvodnou nahrávkou na ich albume V hmle (2017) a vo videu ju možno počuť v upravenej verzii, ktorá vzišla z toho, ako ju formácia hráva na koncertoch.

slovakia

left justify in out

O vizuál klipu s mystickou atmosférou sa postarala režisérka Jana Suržinová a kameraman Marek Moučka. V hlavnej úlohe sa v ňom predstavila tanečnica Martine-Georgette Ganse, maskovanú príšeru stvárnil Otec Mirec a detskú podobu mladej ženy Adelle Juliana Stachová. "Hlavná téma sa dotýka ľudského podvedomia, v ktorom sú skryté rôzne abstraktné sily, ktoré nás limitujú, ale aj posilňujú. Klip rozpráva v symbolickej rovine o tom, ako tieto časti osobnosti môžu byť vynesené na svetlo sveta a vďaka ich uvedomeniu získa človek väčšiu moc, prekročí vlastné hranice. Africká maska, ktorej sú pripisované mytologické vlastnosti, sprevádza hlavnú postavu procesom uvedomenia a nadobudnutia osobnej sily," opísala novinku režisérka.

Kapela, ktorá nedávno získala za štúdiovku V Hmle Cenu Nadácie Tatra banky za umenie v kategórii Hudba pre mladých tvorcov do 35 rokov, sa chystá na dva posledné koncerty v tomto roku. Fanúšikovia a fanúšičky si ju môžu vypočuť 17. decembra v Kursalone v Trenčianskych Tepliciach a 30. decembra v kultúrno-komunitnom centre BAŠTA v Bardejove.

Fallgrapp vznikli v roku 2012. Osemčlenná formácia vo svojej tvorbe spája elektronickú hudbu s husľami, perkusiami, bicím nástrojom, gitarou a vokálom. Svoj debutový album Rieka vydali v roku 2014. Nahrávka o rok neskôr získala tri Radio_Head Awards, pričom jednu cenu vtedy získal aj za spomínaný singel Vlasy. Spomínanú druhú štúdiovku V hmle uviedli na trh 20. marca.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona